lenux
14.07.2010, 11:26:06
Witam,przeprowadzam niewielki research i mam kilka pytań do Was. czy
macie jakieś pomysły na to jak powinna wygladać dobra,atrakcyjna i
interesujaca strona internetowa firmy, zajmujacej się branżą
informatyczną i telekomunikacją?Jesli macie jakies wskazówki,
piszcie!Na co najbardziej Wy zwracacie uwagę przy odwiedzaniu takich
stron np. związancyh z pracą dla informatykow, programistów,
specjalistów w branży IT? W jakiej technologii powinna byc stworzona strona?Z
góry dzieki.
Cysiaczek
14.07.2010, 12:06:25
Jak ktoś miałby złotą receptę, to pewnie by sam taki serwis uruchomił. Jakie mamy Ci wskazówki niby podać? Ten temat jest strasznie niekonkretny i rozważam jego usunięcie.
Technologia html i css
lenux
14.07.2010, 12:27:30
Chodzi mi głównie o informacje dotyczące aspektów graficznych, rozmieszczenia informacji,czy większą uwage zwróci strona konktretna aczkolwiek mało atrakcyjna dla oka, czy może walory estetyczne przeważają..co bedzie najwiekszym atutem strony, na której informatycy będą mogli znaleźć pracę, co powinno znajdować sie na stronie startowej według Was?
SHiP
14.07.2010, 13:32:18
Dobre oferty.
Imho temat bez sensu. Ludzie z IT są tacy sami jak inni. Działają te same zasady usability, marketingu etc.
Jeśli chodzi o mnie. Strona by mnie przyciągnęła gdyby:
1. Była zrobiona tak, że sam bym się zastanawiał jak to jest zrobione
2. Nawiązywała do klasyki informatyki np. commodore 64, gier 8-bitowych - ponga, pac mana, mario, invadersa etc.
3. Może też nawiązywać to klasycznych zainteresowań geeków np. filmowych - tj. Startrek, Tron, Stargate. Nie wiem może gry RPG?
4. Była zrobiona w sposób interaktywny lecz bez użycia flasha - większosć programistów pracuje pod linuksem lub OS X. Wtyczka do flasha pod te systemy jest badziewna i bardzo skomplikowane aplikacje flashowe się po prostu tną.
5. Może komiks?
6. Z humorem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.