Skrypt działa poprawnie i bardzo szybko z wyjątkiem formularza checkbox, tak więc jeżeli zaznaczę jedną opcję wszystko jest w porządku problemy zaczynają się dopiero gdy zaznaczę więcej niż jedną opcję wtedy na meila przychodzi ostatnia zaznaczona opcja a ja bym chciał aby przychodziły dwie.
Dodam że próbowałem bawić się z pętlą zrobiłem nawet modyfikacje działa prawidłowo wyświetla się tylko że nie wysyła na pocztę,a ja nie umiem przekierować zmiennej aby wysłała go na meila.
Mam prośbę aby ktoś mógł luknąć na ten skrypt i tak zrobić aby działały checkbox'y proszę i dziękuję.
<?php // sprawdzamy, czy zmienna $submit jest pusta // wyświetlamy formularz echo " <table border=\"0\"><form method=\"post\"> <tr> <td width=\"150\">Imię:</td> <td><input type=\"text\" name=\"imie\" style=\"width: 250px\"></td> </tr> <tr> <td valign=\"top\"> Ulubiony napój:</td> <td> <input type=\"checkbox\" name=\"woda\" value=\"coca\">Coca cola<br> <input type=\"checkbox\" name=\"woda\" value=\"mirinda\">Mirinda<br> <input type=\"checkbox\" name=\"woda\" value=\"sprite\">Sprite<br> <input type=\"checkbox\" name=\"woda\" value=\"seven\">Seven Up<br> <input type=\"checkbox\" name=\"woda\" value=\"pepsi\">Pepsi<br> </tr> <tr> <td> </td> <td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Wyślij\"> <input type=\"reset\" value=\"Wyczyść\"></td></form> </tr> </table>"; } // sprawdzamy, czy zmienne przesłane z formularza nie są puste // jeżeli powyższy warunek jest spełniony tworzona jest wiadomość // zmienna $message zawiera treść wiadomości $message = "Imię: $_POST[imie]\nUlubiony napój: $_POST[woda]\n"; // zmienna $header zawiera przede wszystkim adres zwrotny $header = "From: $_POST[imie]"; // funkcja mail() za pomocą której wiadomość zostanie wysłana // wyświetlenie komunikatu w przypadku powodzenia } // lub w przypadku nie wypełnienia formularza do końca else echo "<span style=\"color: #FF0000; text-align: center;\">Wypełnij wszystkie pola formularza!<br><p align=\"right\"></span>"; ?>
Pozdrawiam