Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Działalność gospodarcza
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
efect1
Witam
Mam firmę, pięciu freelancerów wszystko zdalnie.
Firma zarejestrowana w lokalu 500 metrów od mojego domu. Mam tam lapka z ubuntu i kilka ster papierów.
Powiedzmy mam nalot, kontrole zwał jak zwał. Wchodzą panowie, skontrolują mi ubu stwierdzą że wszystko ok i koniec?
Jak to wygląda?

Tak samo powiedzmy, w domu rodzinny komp jest trochę nielegali, mogą mi tam wbić czy się tym nie interesują?
pedro84
W domu na kompie masz zainstalowane jakieś oprogramowanie na licencji firmowej?
efect1
nie w domu mam tj"swoj świat". Specjalnie kupiłem laptopa do firmy, tam mam ttylko firmowe rzeczy. W domu nic i teraz moje pytanie czy jak wleca mi na firme, moga potem wejsc do domu?
Pilsener
Mogą, bo pewnie to spółka cywilna, czyli firma to Ty, Twoje nazwisko i Twój majątek jest ściśle związany z firmą, którą prowadzisz. Jeśli np. narobisz długów to komornik może zająć Ci mieszkanie, choćby z firmą nie miało nic wspólnego. Mamy około 42 różnych instytucji kontrolnych, z reguły mogą wszystko, nie zdziwiłbym się, gdyby przy okazji skontrolowali wszystko i wszystkich (łącznie z Twoimi freelancerami), jeśli prowadzisz firmę jesteś dla urzędników łatwym celem, jak ptak na gałęzi.
Trawka
Nie ma czegoś takiego jak jednoosobowa spółka cywilna. Jedyne co to mogą przy okazji stwierdzić, że skontrolują ci tez chałupę jako, że wszystko i tak jest twoja własnościąsmile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.