Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Praca IT - zachodniopomorskie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Lampartini
Witam,

poszukuję informacji na temat pracy w IT w województwie zachodniopomorskim, a konkretnie interesuje mnie miasto Koszalin lub Słupsk. Czy ktoś się może wypowiedzieć na temat zapotrzebowania informatyków w tym regionie i ewentualnych zarobkach ? Zarówno jeśli chodzi o programowanie i administracja. Proszę też o info, jeśli macie, jak tam się przedstawia branża SEO / SEM. Dzięki.
NuLL
Ja słyszałem ze w Koszalinie potrzeba 2,5 informatyka na m2 a w Słuspku wacha się w granica 2-3 informatyków w zależności o dzielnicy.
Lampartini
Pytałem (na) poważn(i)e osoby, które mogą coś powiedzieć w tej kwestii, np. osób szukających pracy w tym regionie, bo oni powinni być dobrze zorientowani w rynku IT w tym regionie oraz firmy / osoby rekrutujące, jak dużo osób się zgłasza i jakich zarobków można się spodziewać.
NuLL
Tego jakich zarobkow sie spodziewac nikt Ci nie na napisze.
Lampartini
Być może konkretnych zarobków nikt nie powie, ale może ogólnie ktoś się wypowie na ten temat smile.gif
Puciek
To ja niekonkretnie sie wypowiem ze mozesz sie spodziewac zarobkow
Pilsener
W 2009 w zachodniopomorskim można było zarobić około 93% średniej krajowej, średnie zarobki informatyków w 2010 to (pi raz drzwi) dla programisty 4600 a administratora baz danych 5500, zatem możesz liczyć odpowiednio na 4280 i 5120. Do wzoru na przyszłą pensję należy też dodać: liczbę mieszkańców w mieście, rozmiar firmy, skąd pochodzi jej kapitał (polska/zagranica) oraz uwzględnić Twój wiek, wykształcenie, wygląd, doświadczenie, lokalną sytuację na rynku pracy, pi + drzwi oraz zwykły fart. Zatem wychodzi gdzieś między 1500 brutto (stażysta w hardware) a 7-8 tys. brutto (doświadczony programista w dużej korporacji).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.