Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwisy typu films-online
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
OnkelJan
Nie będe sie rozpisywać , bo nikomu sie nie chce czytać esejów ( mi sie też nie chce pisać haha.gif)

Chodzi mi o legalność oglądania filmów z tego typu serwisow (films-online). Większość z nich daje możliwość ogladania filmów z serwisu MegaWideo.
Regulamin Megawideo po Polsku jest dla mnie nie ścisły , np. regulamin w jezyku niemieckim jasno mówi żę to jest nielegalne ( oddaje sens - "oglądanie na wlasna odpowiedzialność i zakaz ogladania , sciagania [...] bez zgody autora" - jasno napisane , czarno na białym)

Wiec jak , dla każdego kraju inne zasady czy ja żle interpetuje regulamin po POlsku , a może te serwisy są legalne?

Prosił bym o pomoc w znalezieniu odpowiedzi smile.gif

#Mam nadzieje ze każdy zrozumiał o co mi chodzi w tym poście.

Jan.
Theqos
W każdym kraju obowiązuje inne prawo (duh). Na przykład w USA nie możesz obejrzeć legalnie zakupionej płytki bluray pod linuksem. W polsce akurat ściąganie filmów/muzyki jest legalne o ile jej nie udostępniasz (z oprogramowaniem już tak nie jest).
SHiP
Podsumowując. Oglądanie filmów na tych serwisach jest legalne. Nielegalne jest ich zamieszczanie przez adminów.

@Theqos: w tym przypadku nie chodzi o prawa autorskie a ona prawa patentowe. Twórcy GNU/Linuksa nie wykupują po prostu licencji na korzystanie z technologii Blueray. Podobnie jest z kodekami.

A zapomniałbym. Polska ma podpisanych kilka umów w kwestii praw autorskich. Mój uniwersytet np. ścigało bezpośrednio Universal Pictures za to, że ktoś pobrał na torrentach jakiś film. Obowiązywało wtedy prawo międzynarodowe ale nie jestem pewien w jaki sposób ono działa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.