Witam piszę sobie prosty skrypt newsowy jako trening podsumowujący to czego zdołałem się póki co nauczyć i mam problem. Może najpierw przedstawię kod:

1. $rezultat = mysql_query("SELECT * FROM `newsy` ORDER BY id desc")
  2. or die('Błąd w zapytaniu.');
  3.  
  4. $liczba_wierszy = mysql_num_rows($rezultat);
  5.  
  6. echo '<div class="newsy_podglad">';
  7.  
  8. echo '<div class="podglad"><h2>Podgląd</h2></div>';
  9.  
  10. for($i = 0; $i < $liczba_wierszy; $i++)
  11. {
  12. $wiersze = mysql_fetch_array($rezultat);
  13.  
  14. echo '<div class="tytul"><h1>' . $wiersze['tytul'] . '</h1></div>';
  15. echo '<div class="data">' . $wiersze['data'] . '</div>';
  16. echo '<div class="tresc">' . $wiersze['tresc'] . '
  17.  
  18. <a href="system.php?newsy=edytuj&amp;id=' . $wiersze['id'] . '">Edytuj</a>
  19. <a href="system.php?newsy=usun&amp;id=' . $wiersze['id'] . '">Usuń</a>
  20.  
  21. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas fringilla metus ut arcu consectetur a euismod arcu volutpat.
  22. Duis velit metus, mattis et vestibulum et, facilisis id enim. <span class="czytaj_wiecej'.$wiersze['id'].'"><a href="#">Czytaj więcej</a></span>
  23.  
  24. <div class="tresc_wiecej">Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas fringilla metus ut arcu consectetur a euismod arcu volutpat.
  25. Duis velit metus, mattis et vestibulum et, facilisis id enim. <span class="schowaj_wiecej'.$wiersze['id'].'"><a href="#">Ukryj</a></span></div>
  26.  
  27. </div> ';
  28. }

Kod
$(document).ready(function() {
$('.tresc_wiecej').hide();
$('.schowaj_wiecej<?php $wiersze['id'] ?>').hide();
$('.tresc a').click(function() {
$('.tresc_wiecej').slideToggle('fast');
$('.czytaj_wiecej<?php $wiersze['id'] ?>').toggle();
$('.schowaj_wiecej<?php $wiersze['id'] ?>').show();
return false;
});
});

Js dodany na końcu strony, po wczytaniu wyników z bazy.

Te wstawki przy schowaj_wiecej i czytaj_wiecej to moje dzieło... Chodzi mi o to, żeby po kliknięciu "czytaj więcej" rozwinął się tylko jeden blok, czyli ten który kliknąłem, a nie wszystkie. Domyślam się, że problemem jest pętla i starałem się nadać id odnośnikom, ale nie działa. Jak można rozwiązać problem?

Linijkę $wiersze = mysql_fetch_array($rezultat); dawałem również zaraz przed kod js, gdyż ta wcześniejsza znajduje się tylko w pętli, ale też nic nie daje. Proszę o pomoc. Dodam, że php się uczę, ale tu jeszcze coś mogę zdziałać, ale js nie umiem, tylko tyle co trochę z jQuery porobię