Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szansa na wybicie? :F
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Freequ
Witajcie, napisałem skrypt hostingu grafiki (rejestracja, galeria, inne funkcje). Czy jest szansa na wybicie się? CZY WARTO inwestować na pierwszy rok? Czy to ma sens? sciana.gif

/Temat z nudów, a co mi tam ;o
wookieb
Hosting grafiki mówisz. Więc jaką masz architekturę serwerów? Zawsze warto inwestować w taki rzeczy tylko my nic nie wiemy na temat twojego "projektu"
Freequ
Serwera nie posiadam, nie wiem czy warto zainwestować, czy się zwróci na reklamach.
wookieb
Cytat(wookieb @ 23.07.2010, 14:23:17 ) *
tylko my nic nie wiemy na temat twojego "projektu"

W skrócie może o nim opowiesz, pokażesz czy jak.
Freequ
Teraz zauważyłem wstydnis.gif
Opowiedzieć? Nie ma o czym.
Formularz uploadu - dla niezarejestrowanych waga do 1mb, zarejestrowani - 3mb. Możliwość tworzenia galerii i.. to wszystko. Galeria z nazwą użytkownika, example.com/wookieb/xddata/
Skrócona nazwa do trzech pierwszych liter + godzina/minuta/sekunda dodania.

U administratora? Przeglądanie wrzuconych zdjęć, kasowanie.

Wszystko
phpion
W czym więc Twój serwis ma być lepszy od tych, które są aktualnie dostępne i mają już ugruntowaną pozycję na rynku?
wookieb
Tutaj wchodzimy w gadanie o biznesie. A gadanie "to będzie ok a to nie" jest jak horoskop. Wielu serwisom, produktom i innym nie przewidywano sukcesu a jednak się udało.
Podaje swoje obiektywne zdanie, że tak prosta rzecz nie przejdzie, aczkolwiek miej na uwadze moje treść powyżej. Generalnie hosting plików jest dość kosztowny. Swego czasu dowiadywałem się jak sprawa wygląda w tej kwestii.
Serwer dedykowany z "nielimitowanym transferem" chyba 10TB dysk, 8GB ramu służący TYLKO i wyłącznie do przechowywania statycznych plików to koszt ponad 600zł na miesiąc.
Na początek oczywiście możesz mieć jakiś słabszy serwer ale tutaj już leży kwestia marketingu i wstrzelenia się w użytkowników aby "serwis" zdobył popularność.
Freequ
Powiem tak, miałem już taki projekt. Posiadałem dysk 120gb, byłem w top5 google pod "hosting grafiki". Wszystko ładnie, miałem sponsora tegoż serwera. Gdy osiągnąłem tą pozycje, on, a jak, usunął wszystko ^^ "Niestety, nie stać mnie na sponsorowanie ciebie, szukaj dalej", po 3m-c współpracy. Teraz mam zamiar samemu sobie być sponsorem.
To nie temat na to, ale sie rozpisałem ;d Dobra, dzięki wam, phpion i wookieb za rady smile.gif
Trzymajcie się.

P.S.
Puciek
Cytat(Freequ @ 23.07.2010, 14:54:20 ) *
Powiem tak, miałem już taki projekt. Posiadałem dysk 120gb, byłem w top5 google pod "hosting grafiki". Wszystko ładnie, miałem sponsora tegoż serwera. Gdy osiągnąłem tą pozycje, on, a jak, usunął wszystko ^^ "Niestety, nie stać mnie na sponsorowanie ciebie, szukaj dalej", po 3m-c współpracy. Teraz mam zamiar samemu sobie być sponsorem.
To nie temat na to, ale sie rozpisałem ;d Dobra, dzięki wam, phpion i wookieb za rady smile.gif
Trzymajcie się.

P.S.
To mialo byc rozpisanie ? Dobry dowcip. Ale odpowiada na pytanie czy zrobiles chcoiaz jakis brief biznesplanu dla tego projektu, i taka sama jest szansa na powodzenie z takim podejsciem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.