Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery/AJAX] Wykonanie JavaScriptu w załadowanej treści przez AJAX
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
sferis
Witam.
Wiem, że to było wiele razy już opisywane, ale dotychczas żadne rozwiązanie nie działa w moim przypadku.

Pobieram za pomocą jQuery.ajax() zawartość pewnej podstrony w której osadzone są skrypty JavaScript. Wszystko działa oprócz tych skryptów ... Czy moglibyście mi pomóc rozwiązać ten problem?

Oto kod:

1. jQuery.ajax({
  2. type: "GET",
  3. url: page,
  4. success: function(html) {
  5. document.getElementById('content').innerHTML = html;
  6. }
  7. });

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam.
wookieb
http://api.jquery.com/jQuery.ajax/
parametr dataType
sferis
Cytat(wookieb @ 12.08.2010, 16:00:23 ) *

Ale według Ciebie jaki typ powinien być? Pobierana zawartość jest html z dołączonym javascriptem (inline). Próbowalem typ "html" jak i "script" i dalej nie działa.
wiiir
Nie bedzie ci tak dzialac... bo masz pomieszany html z js.. musisz osobno sciagac js i html.. ja tak robie, z tym ze sciagniety js apenduje do head z jakims id.. przy ponownym wlaczaniu skryptu z ajaxem sprawdzam sobie czy js juz istnieje, dzieki czemu nie musze go sciagac jeszcze raz i pobieram sam html (szybciej i wygodniej), druga sprawa jest taka ze wg "standardów" js powinien byc head winksmiley.jpg bo na safari mialem problem z js jak go nie bylo w head-zie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.