Przy wykorzystaniu menadżera Uploadu stworzyłem sobie dynamiczną formę która po zakończeniu uploadu plików nadaje im nowe nazwy (od 1 do 16)
a następnie wyświetla zawartość folderu.
Problem w tym, że za pierwszym razem jak wywołam funkcję, pososrtuje wszystkie pliki tak jak tego chcę, ale jak wywołam ponownie to dziwnym sposobem znika mi dokładnie zawsze połowa zdjęć z dysku.
kod:
function RDir($host) { $u=scandir($host); $i=0; foreach($u as $key) { if ($key== '.') if ($key== '..') $i++; } return $u; } $y=_TMP.'Offer/'.$_GET['S-20_dir'].'/'; $u = RDir($y); foreach($u as $key) { $d++; }
drugi mój problem, to taki, że chcę aby można było zamieniać zdjęcia miejscami, w teorii zdaje się, że kod mam dobry
ale zamiast mi zamieniać zdjęcia to dziwnym trafem... usuwa połowę!
kod:
foreach(RDir(_TMP.'Offer/'.$_GET['S-20_dir']) as $key) {$i++; if($key==$_GET['U_offerId']) {$num = $i;} } foreach(RDir(_TMP.'Offer/'.$_GET['S-20_dir']) as $key) {$h++; $w = $num-1; if($h==$w) {$name = $key;} } rename(_TMP.'Offer/'.$_GET['S-20_dir'].'/'.$_GET['U_offerId'],_TMP.'Offer/'.$_GET['S-20_dir'].'/'.$_GET['U_offerId'].'w'); rename(_TMP.'Offer/'.$_GET['S-20_dir'].'/'.$name,_TMP.'Offer/'.$_GET['S-20_dir'].'/'.$_GET['U_offerId']); rename(_TMP.'Offer/'.$_GET['S-20_dir'].'/'.$_GET['U_offerId'].'w',_TMP.'Offer/'.$_GET['S-20_dir'].'/'.$name);
dobra poradziłem sobie