Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css] Jak się pozbyć wgniecenia po zastosowaniu obramowania.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gigzorr
Witam.
Mam np:
  1. <div class="textarea"><textarea cols="30" rows="5" name="tresc" class="border">Informacje o blędzie.</textarea></div>

i jest klasa nadana border i teraz chce zrobic obramowanie czyli:
  1. .border:hover {border-style: solid;
  2. border-width: 1px;
  3. border-color: blue;
  4. }

obramowanie się robi , ale jest taki dziwny efekt wgniecenia po najechaniu , zamiast samego obramowania?jak to usunac?;p
Blame
Teoretycznie
  1. border: 1px solid blue;

nie powinno powodować tego efektu, właśnie dzięki solid. Jesteś pewny, że dobrze odwołujesz się do tego elementu?
gigzorr
Oczywiscie , ze dobrze;p
z tym oraz z transparent jest to samo.
wookieb
Podaj link do strony, bo tak to możemy sobie strzelać.
gigzorr
http://graczepolscy.pl/index.php na dole sa obrazki przykladowe , najedz na jakiegos.
probowalem jeszcze bawic sie marginesami w style ale to nic nie dalo.
toel
"wgniecenie" jest spowodowane tym, że normalnie obramowanie ma 1px a po najechaniu 0.5 px , więc całkowite pole się zmniejsza i powstaje to wgniatanie
gigzorr
to nie od tego,wróciłem do 1px bo sie bawilem wczoraj wieczorem i zapomnialem zmienic na 1px z powrotem.
gigzorr
Cytat(thek @ 19.08.2010, 15:47:53 ) *
Nie wiem jak u Ciebie, ale ty lepiej zobacz co wyprawiasz z border winksmiley.jpg Bo u mnie ewidentnie pokazuje, że jego "grubość" się zmienia w zależności od tego czy zostawiamy go w spokoju czy mamy zdarzenie hover. Swoją drogą od kiedy border można nadawać wartość ułamkową typu 0.5px blink.gif

hm z tym 0.5 ano przegiecie , ale teraz juz bede wiedzial , ze nie mozna bo i tak taki sam efekt jest jak 1px.
a z tym drugim to miales na mysli cos takiego , ze ustawilem w style border: 1px solid transparent; a pozniej w hover dac efekt? wlasnie tak zrobilem na pierwszym obrazku , ale w ogóle teraz brak efektu ;p

/edit probowalem jeszcze z margin: 1px; przed a na hover 0px;
everth
Popatrz na to a później na to i spróbuj dodać do hover margin:-szerokośćborder;
gigzorr
udalo mi sie , do style dalem border 1px transparent; a w stylach outline uzylem i dziala smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.