- id,
- link,
- nazwa,
- tresc,
- widoczny.
W pliku menu.inc.php pobieram menu:
<?php $pobierz = mysql_query("SELECT id,link,nazwa,tresc FROM menu WHERE widoczny='tak' ORDER BY id ASC LIMIT 6"); } ?>
W bazie mam zapisane też 3 podstrony tj. index.php, galeria.php oraz kontakt.php, ponieważ one nie powinny być edytowane przez panel (np. w kontakcie mam formularz więc trudno będzie tak zmieniać). Jednak chciałbym dodać możliwość usuwania, edycji oraz dodawania kolejnych podstron (wyświetla ich w pasku tylko 6). Plik menu.inc.php includuję na początku pliku index.php, galeria.php oraz kontakt.php. Za wyświetlenie menu odpowiada linijka:
linki są głównie w stylu ?page=omnie, ?page=informacje, a ponadto 3 linki index.php, galeria.php oraz kontakt.php.
Teraz moje pytanie. Jaki warunek dodać w index.php aby po kliknięciu w daną podstronę wczytało mi jej treść z bazy danych? Tj. jeżeli kliknę np na link index.php?page=omnie to żeby mi wyświetliło dane z pola "o mnie". Próbowałem tak:
<?php switch($row['link']) { case $row['nazwa']: break; case index.php: // i tu się zatrzymałem. } ?>
ale mi się to nie widzi i nie działa (w sumie pewnie nie dziwne).
Poza tym, po kliknięciu w link galeria.php powinna otworzyć się galeria. Nie wiem czy zostałem dobrze zrozumiany, ale nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć. Dość mi na tym zależy, więc jeśli ktoś pomógłby mi stworzyć warunek to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam