Bardzo proszę o pomoc w formularzu poniżej. Potrzebuję pomocy w zakresie zrobienia ostatniego pola "Twój e-mail*" jak wymagane oraz sprawdzanie czy został w tym polu wpisany rzeczywiście adres e-mail poprzez sprawdzenie czy znajduje sie w nim znak @. Nie mam pojęcia jak to zrobić, wiem jedynie, że na pewno musi to być jakaś instrukcja w php, ale w jakim miejscu? Jak ma wyglądać? Jestem kompletnie zielony, ale się nie poddaje...
<?php { ////////// USTAWIENIA ////////// $email = $_POST['do']; $subject = $_POST['temat']; $from = $_POST['email']; $message = '<br><center>Dziękujemy, otrzymaliśmy Twoją wiadomość.</center><br><br>'; $error = 'Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości.'; $charset = 'utf-8'; $tresc = "Wiadomość: ".$_POST['Wiadomosc']." --------------------------------------------------------------------------------------------- Kontakt: ".$_POST['email']." Wiadomość przesłana przez e-atm.pl"; echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $tresc, "From: $from") ? $message : $error; } else { ?>
<?php } ?>
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc