function w_edytuj_wypracowanie(id, value) { var global_value = value; advAJAX.get({ url: "ajax_wypracowania_edytuj.php?id="+id+"&cmd="+value, onLoading : function(obj) { AjaxLoading('conteiner_of_full_text',''); }, onSuccess : function(obj) { slideUp_slideDown('conteiner_of_full_text',obj.responseText); //fullSizeBox('fullSizeBox_id'); // #1# if(global_value=='edit_text') { alert('ok1'); alert('ok2'); fullSizeBox('fullSizeBox_id'); // #2# alert('ok3'); } } }); }
Problem polega na tym że nie wywołuje się funkcja fullSizeBox('fullSizeBox_id'); umieszczona w linii #2#. Przed nią umieściłem alerty ok1, ok2 które się wykonują. Niestety alert ok3 też się nie wykonuje.
Gdy otoczę komentarzem linie #2# to alert ok3 pojawia się. Wnioskuje z tego że funkcja fullSizeBox('fullSizeBox_id'); nie wywołuje się w ogóle i blokuje wywołanie alert ok3.
W sytuacji gdy linijkę #2# mam zakomentowaną a linię #1# odkomentowaną to funkcja w miejscu #1# się wykonuje.
Firebug nie zgłasza mi żadnych błędów.
Mam problem z namierzeniem w czym tkwi problem. Dlaczego moja funkcja fullSizeBox() umieszczona w if(global_value=='edit_text') nie chce się wykonać, a poza if'em już tak.
Z góry dziękuje za pomoc.