Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][AJAX][JavaScript]Pomoc przy stronie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
blacki
Witam!
Zostałem poproszony znajomego o zrobienie strony ślubnej z zaproszeniem etc. Chciałbym wykonać to we flashu, chyba tak będzie najlepiej. Otóż, chciałbym aby wyglądało to następująco - po wejściu na stronę załaduje się jakby kartka z zaproszeniem, która się otwiera, po prawej stronie treść zaproszenia, po lewej odnośniki Galeria oraz Księga Gości.

Projekty kartki, galerii i księgi gości mam już gotowe... Teraz pytanie: czy wyłącznie we flashu się tym zająć? Prosiłbym o jakiekolwiek wskazówki od czego zacząć, z czego korzystać - bo grafikę mam już gotową, jak dopracować ją i poskładać do wersji na strone flash'ową?
netoperz
Robiąc stronę we flashu, najlepiej zrobić też wersję alternatywną dla osób, które mają wyłączonego Flash Playera, albo starą jego wersję. A może nie musisz całej strony opierać na flashu, przynajmniej takie menu nawigacyjne bezpieczniej byłoby mieć w htmlu. Moim zdaniem skoro flash powstał jako technologia tworzenia animacji, to niech tak zostanie, a tam, gdzie się można bez niego obyć, to trochę bez sensu komplikować sprawe i jeszcze pamiętaj, że jak nawalisz za dużo flasha, to jak ktoś ma słabszy łącze, to bedzie czekał aż zobaczy stronkę i może w tym czasie stracić cierpliwość winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.