Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zamiennik setTimeout w jquery?
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
artgrus
Witam.

Chcąc mieć stałe wyświetlania nowych treści na stronie bez przeładowania, trzeba gdzieś tam podpiąć funkcję setTimeout() lub setInterval().

Zastanawia mnie łatwiejszy odpowiednik w jQuery.

Pytanie: czy w funkcji $.ajax({}) jak mamy date, url, success, itd. to czy jest coś podobnego do date, url ale takiego co powoduje odświeżanie $.ajax ?

Chodzi mi o odświeżanie co jakiś czas, aby nie trzeba było klikać w link czy przycisk odśwież.

Nie spotkałem się żeby coś było takiego, ale może mi umknęło.
wookieb
google -> jquery ajax intervel
Trochę tego jest
Najprostsze użycie to po prostu wywołanie funkcji (odświeżającej zawartość) w setInterval i tyle
askone
Hej

Kiedyś znalazłem taki plugin. Nie korzystałem, ale może Tobie się przyda winksmiley.jpg

Pozdrawiam
artgrus
Obaj żeście pomogli:

askone za świetny plugin. Wystarczy w funkcji umieścić $.ajax i mamy ładne odświeżanie.

wookieb za podsunięcie mi słów kluczowych, dzięki którym dotarłem do ziomka co zaprezentował odświeżanie jeden raz, lecz także wykorzystał plugin timer().

Wielkie dzięki.

Przynajmniej teraz nie będę musiał stosować setTimeout - jako czystych funkcji, wystarczy że zrobie tak jak ten koleź:
http://www.thatagency.com/design-studio-bl...lement-refresh/

a zamiast oneTime wstawię everyTime i po kłopocie.

Jeszcze raz wielkie dżinks. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.