Mam taki problem. Otóż potrzebny mi był skrypt php do czasowego usuwania danych z bazy danych SQL. Więc zrobiłem coś takiego:
<?php /** * @author Marysza * @copyright 2010 */ while (1) { $seconds = 43200; $odbc = odbc_connect("BAZA_DANYCH", "ID_SQL", "PW_SQL"); odbc_exec($odbc, "TRUNCATE TABLE VOTELOG"); } ?>
Z tym że skrypt ten usuwa dane z całej tabeli co 12 godzin, nie o takie rozwiązanie mi chodziło...
Chodzi mi o to aby zrobić coś w stylu "Vote Reward System". Czyli gracze głosują na serwer co 12 godzin, na stronkach takich jak http://xtremetop100.com po czym dostają punkty premium za które kupuje się itemki w grze. No ale mniejsza o to.
Oto zrzut ekranu z mojego SQL'a :

Wyjaśnienie:
strAccountID - ID konta z którego został wysłany głos na serwer.
CurrentTime - Jest to czas w którym gracz wysłał głos.
vLink - Link od głosu na serwer. (Jest ich parę)
NextTime - Następna data kiedy gracz może oddać swój głos.
Chodzi mi dokładnie o to, aby skrypt sprawdzał osobno każdego gracza kiedy oddał głos, ponieważ na stronkach typu xtremetop100 głos zapisywany jest na IP (Jeden głos z jednego IP co 12h).
Przy tym ustawieniu każdy gracz może oddać głos co 12h, ponieważ co 12h resetowana jest tabela "VoteLog". Problem tkwi w tym że nawet jeżeli gracz nie odda głosu na właściwej stronie dostanie punkty za oddanie głosu.
Proszę o pomoc!
Z góry uprzejmie dziękuje!
Pozdrawiam!