Cytat(thek @ 1.09.2010, 09:55:08 )

Wiiir. Jednocześnie 80-90% programistów myśli, że php nadaje się tylko na strony webowe i nic nie da z tym się zrobić więcej. A potem się znajduje jeden, który jednak coś zrobi i wszyscy oczy wywalają. Nie testowałem tego rozwiązania, ale mam osobiście kilka pomysłów jak można to obejść i gdy tylko będę miał wolne to przetestuję ich działanie. Będzie się wiązało z zabawą co do wysyłanych nagłówków, ale myślę, ze ma szanse powodzenia.
1 napisz do czego ty wyrzystujesz php i tez bedziesz w wiekszosci

2 wg mnie glupyta jest takie sprawdzanie, chyba ze caly skrypt wykonuyje naprawde duzo dlugo trwajaych akcji, normalnie na codzien pracuje w srodowisku oracla i czasaem ida spore zaptynia (ajaxem) wiec tu mialo by to moze "lekki" sens aczkolwiek nie stosuje takich bajerow. z doswiadczenia wiem ze unika sie niepotrzebnych requestow.
3 ja bym puscil caly skrypt i niech sie wykonuje.. ustawil jakis czas dla ajaxa po ktorym jak nie bedize odpowiedzi zeby przerwal komunikacje jesli ma byc to cos rzeznickiego
Jesli chcesz zrobic taki motyw tylko w celach informacyjnych, czyli prawdziwy progres jak we fleshu to ja bym sobie darowal.