Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML]Czy <noscript> w <body> a może <noscript> w <head>?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
artgrus
Witam.

Będzie to krótkie pytanie, choć problem opiszę nieco dłuższy od pytania.

Chciałbym (na stronie) aby te przeglądarki które nie mają włączonej obsługi JavaScript były przekierowywane na inną stronę.
Użyję znacznika <noscript> i tagu <meta http-equiv="refresh" content="..." />

Pytanie do was (opisujące mój problem):
Czy <noscript> wraz z <meta> należy umieszczać w <head> czy <body>? Bo z jednej strony, to <noscript> moim zdaniem pakuje się w <body> o ile jest w nim jakiś tekst typu: twoja przeglądarka ma wył obsł js. Włącz ją.
Ale zamiast tekstu będzie znacznik <meta> który przy odświeżeniu przekieruje na inną stronę. Więc głupio pchać <meta> w <body>.

Pytanie do was (te właściwe):
Czy według was jeżeli między <noscript> będzie znacznik <meta> to cały <noscript> z <meta> umieszczać w <head> czy w <body>?questionmark.gif
flashdev
Możesz zrobić to jeszcze inaczej.
Po prostu wklejasz normalnie tag meta i w head bez żadnych onload (żeby wykonało się natychmiastowo) umieszczasz skrypt usówający ten tag meta. Nie testowałem czy to zadziała, ale myślę, że nie powinno być problemów.
artgrus
ciekawe...
flashdev
Tak na szybko.

wkleić w pasek adresu (usunąć spację pomiędzy "javascript"):
Kod
java script:var tagi=document.getElementsByTagName('meta');for(var i=0;i<tagi.length;i++) alert('name: '+tagi[i].name+"\n"+'content: '+tagi[i].content)

Wyszukujesz odpowiedni tag w pętli i usuwasz.
artgrus
ok, ok. nie twierdzę że to co napisałeś/łaś jest złe, ale pisząc ciekawe... miałem na myśli to, że jeszcze w taki sposób nie rozwiązywałem problemu.

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Może ktoś umie odpowiedzieć na mój pierwszy post?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.