Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]tworzenie podstron
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tomkowy
witam. stworzylem skrypt, ktory wyswietla wpisy po 10 na stronie. zrobilo mi sie tego 15 stron. kiedys bedzie 50 i sie nie zmiesci w jednym wierszu. aktualnie wyswietla sie to tak:

Kod
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

za wyswietlanie podstron odpowiada kod:

Kod
    $SQL = "SELECT * FROM `post` ORDER BY `ID` DESC";
    $RESULT = mysql_query($SQL) or die (mysql_error);

//wczytanie wszystkich postow i sumowanie ich. nie testowalem bo robilem na szybko, ale chyba $numberOfPages = mysql_num_rows($RESULT) daloby ten sam efekt. mam racje?

if(mysql_num_rows($RESULT) > 0 ){
            while($read = mysql_fetch_object($RESULT)){
                $postStatus = $read->postStatus;
                if($postStatus == 2)
                $numberOfNews++;
                if($numberOfNews%10==0 && $numberOfNews!=0)
                    $numberOfPages++;
            };
        };

// tutaj nastepuje wyswietlenie strony pierwszej, ktora bedzie sie zawsze wyswietlala w tym miejscu

echo "<a class=\"numberPages\" href=\"index.php?page=1\">1</a>";

for($numberOfPage=2;$numberOfPage<=$numberOfPages-1;$numberOfPage++)
                echo "<a class=\"numberPages\" href=\"index.php?page=$numberOfPage\">$numberOfPage</a>";

//tutaj wyswietlana jest ostatnia strona, ktora jest zmienna i zalezna od ilosci postow
                echo "<a class=\"numberPages\" href=\"index.php?page=$numberOfPages\">$numberOfPages</a>"

no wiec chcialbym zeby wyswietlalo sie tak:

Kod
1..4 5 6 7 8 9 10 11..15

prosze o pomoc.

pozdrawiam, Tomek
wiiir
na forum jest do tego skrypt
LINK

a jak chcesz miec inny to napisz sobie smile.gif
tomkowy
dzieki wiiir. zalezy mi na napisaniu tego samemu, a juz mam poczatek. przejrze tego linka.

napisalem wlasny skrypt. ma jedna mala wade ktora poprawie i bedzie miodzio. temat mozna zamknac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.