Dostaje błąd na stronie:
Fatal error: Cannot redeclare zapytaj() (previously declared in /html/_system/func/mysql.php:23) in /html/inc/funkcje.inc on line 64
wyjasniając:
mam dwa pliki index.php - strona działająca
i nowyindex.php - czyli strona która ma w przyszłości zamienić starą
dla nowej ejst zrobiony .htaccess i przyjazne linki. w postaci strona?cos=1
takiego coś ja mam: pokaz?pobierz=1
i wyskakuj mi błąd wysyłając formularz na: pokaz?pobierz=2
Powyższy błąd się pokazuje mumo że w funkcje w katalogu _system/ należą TYLKO i WYŁĄCZNIE do nowyindex.php, a w tym drugim tylko do index.php
Może wydać się trudne pytanie, ale ja już nad tym siedzę trochę czasu (4h) i nie mogę rozkminić w jaki sposób wczytuje się plik funkcje.inc jeżeli w całym katalogu, we wszystkich plikach nowej strony nie ma ani jednego odnośnika do starych skryptów. nawet w stałych nie ma nic na temat adresu.
Jedyne co pokrywa się to te same nazwy funkcji.
Przeszukałem wszystkie (wszyściutkie) pliki nowej strony i nigdzie nie ma wzmianki o takiego słowa jak "funkcje" a co dopiero funkcje.inc
W bazie MySQL też nie ma.
Dodatkowe szczegóły:
Plik pobierz.php
<?php include ('podaj.php'); // jak wylacze/skasuj tą linie to jest OK. include ('gosp.php'); include ('gosc.php'); include ('taktyki.php'); ?>
plik podaj.php
<?php // tak dobrze widać, nic nie ma. // tzn. całą treść skryptu wrzuciłem w komentarz // błąd jest nadal ! ?>
Powtórze się ale:
nowyindex.php
wczytuje _system/func/rozne funkcje.php // żadna nie ma ścieżki nawet w postaci cofnięcia do starych skryptów
potem wczytuje strony... wszystkie działają.
ale tutaj też żadna nie ma odniesienia do starych funkcji
potem pojawia się strona pokaz.php
która ma include pobierz.php
a ta z kolei include podaj.php
(czyli 4 poziomy include i require)
Jak może zrobić się include inne pliku z zupełnei innej strony ?
Czy jest coś takiego możliwe ?