Witam,
mam następujący problem. Otóż stało się tak, że moja firma posiada swoją stronę internetową: Usuwanie rys
Na początku domorosłymi metodami zbudowałem wizytówkę mojej firmy... w oparciu o gotowy szablon ale mimo wszystko dla człowieka, który profesjonalnie nie zajmuje się kodowaniem nie było to super proste. Gdy udało mi się dograć, że strona jako tako działa, ma nierozkrzaczający się design, newsletter itp. to okazało się, że treści na stronie przydałoby się aktualizować i dodawać nowe. Po wpisach w newsach widać, że w chwili obecnej nie dzieje się to zbyt często (oczywiście brak czasu... strona jest spychana na margines bo są ważniejsze rzeczy). Wiem, że musi się to zmienić bo w strategii rozwoju firmy internet wytypowałem jako główny kanał docierania do klientów. Do meritum: zastanawiam się czy wyposażyć stronę w jakiś prosty skrypt dodawania/edytowania treści (coś w rodzaju zamiast tytułów, dat i treści wstawienie odpowiedniej zmiennej, która pobierze dane) czy przenieść serwis na CMS.
Otóż jest tak: o ile chyba bym sobie poradził ze zbudowaniem bądź podpięciem prostego rozwiązania do automatycznego publikowania treści to niestety boję się, że chyba bym poległ przy przerabianiu mojego szablonu na potrzeby CMS. Więc musiał bym to zlecić firmie zewnętrznej... na chwilę obecną uciekam od tego typu kosztów bo oczywiście mam ważniejsze wydatki ale jestem świadom, że im bardziej rozbuduję stronę, wyposażę w różne proste bajery to przejście na CMS będzie coraz trudniejsze i coraz droższe.
Jak uważacie czy zlecić migrację strony na CMS czy rozwijać stronę własnymi siłami (nie ukrywam, że daje mi to trochę frajdy bo pozwala zaspokajać niezagospodarowane pasje programistyczne).
Postawić CMS potrafię sam, skonfigurować go itp też mogę sam ale boję się, że polegnę na dostosowaniu i dopieszczaniu layoutu, pozbyciu się bugów itp.
Proszę o sugestie.