Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Wyciągniecie pojedyńczej wartosci
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
vander1989
siemka chciałbym wyciągnac jakas wartosc z bazy jest ona typu int i chciałbym wykonac na niej operację
  1. $kupa = mysql_query("Select kupa from gracz, uzytkownicy where gracz.id = uzytkownicy.id and nick = '$login'")*0.1;

i niestety jak chcę ją wyświetlic to mam wartośc w ogolę która się nie zgadza . Co mogę robic źle ?
Wicepsik
mysql_fetch_array
buliq
  1. <?php
  2. ...
  3. $kupa = mysql_query("Select kupa from gracz, uzytkownicy where gracz.id = uzytkownicy.id and nick = '$login'");
  4. $kupa = $kupa * 0.1;
  5. ...
  6. ?>
vander1989
  1. 1.
  2. <?php
  3. 2.
  4. ...
  5. 3.
  6. $kupa = mysql_query("Select kupa from gracz, uzytkownicy where gracz.id = uzytkownicy.id and nick = '$login'");
  7. 4.
  8. $kupa = $kupa * 0.1;
  9. 5.
  10. ...
  11. 6.
  12. ?>

to nie pomaga zwraca Rescue id 3 czyli * 0.1 to mi daje wynik 0.3
buliq
Przepraszam pomyłka

1. <?php
  2. ...
  3. $kupa = mysql_query("Select kupa from gracz, uzytkownicy where gracz.id = uzytkownicy.id and nick = '$login'");
  4. $kupa = mysql_fetch_array($kupa);
  5. $kupa = $kupa['kupa'] * 0.1;
  6. ...
  7. ?>
vander1989
teraz zamiast 1.1 zwraca mi 0:(
buliq
  1. <?php
  2. ...
  5. $kupa = $kupa['kupa'] * 0.1;
  6. ...
  7. ?>

Już to musi zadziała chyba że $kupa['kupa';] ma złą wartość. Proponuję abyś sprawdził:
  1. <?php
  2. ...
  5. print_r($kupa);
  6. $kupa = $kupa['kupa'] * 0.1;
  7. ...
  8. ?>

i podał wynik (tablicę)

Do zapytania dodaj na koniec LIMIT 1

vander1989
wyrzuca mi stale 0 wartosc jest typu int i jest równa 11 a wypisuje ją sobie w taki sposób
  1. <?php
  2.  
  3.  
  4. $kondycja = mysql_query("Select kupa from gracz, uzytkownicy where gracz.id = uzytkownicy.id and nick = '$login'") or die ('Błąd bazy');
  5. while ($row = mysql_fetch_array($kondycja, MYSQL_NUM)){
  6. printf ("<b>kupa:</b><center><td>%s<td></center> <td> <a href=trenuj_kupe.php>Trenuj</a></td> ", $row[0]);} ?>
  7.  

Proszę o pomoc probówałem już wypisywac wszystkie wartosci z tej tabeli

1. <?php
  2. require "polaczenie.php";
  3. connection();
  4. $id = "Select kupa from gracz, uzytkownicy where gracz.id = uzytkownicy.id and nick = '$login'" ;
  5. $kupa = mysql_query($id);
  6. $zapytanie = mysql_fetch_array($kupa);
  7. echo $zapytanie[id];
  8. $xx = mysql_query("Select xx from gracz, uzytkownicy where gracz.id = uzytkownicy.id and nick = '$login'")*0.1;
  9. $xx = mysql_query("Select xx from gracz, uzytkownicy where gracz.id = uzytkownicy.id and nick = '$login'")*0.1;
  10. $xx = mysql_query("Select xx from gracz, uzytkownicy where gracz.id = uzytkownicy.id and nick = '$login'")*0.4;
  11. $xx = mysql_query("Select xx from gracz, uzytkownicy where gracz.id = uzytkownicy.id and nick = '$login'")*0.1;
  12. $xx = mysql_query("Select xx from gracz, uzytkownicy where gracz.id = uzytkownicy.id and nick = '$login'");
  13. $wyk_x= mysql_query("Select xx from gracz, uzytkownicy where gracz.id = uzytkownicy.id and nick = '$login'")*0.2;
  14. echo 'Login ' .$_SESSION['login'].'<br>';
  15. ?>
  16.  
  17.  

cały plik proszę o pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.