Mam problemik z wyswietlaniem skrypciku, otóż, mój skrypt odpowiedzialny jest za usuwanie danych z tabeli, do niego podpięty mam również skrypcik JS, który po kliknięciu buttona wyświetla komunikat:
"Dane zostały uaktualnione". Niby ok..., moge usuwac rekordy i wyświetla mi się komunikat JS, ale problem jest, gdy np usunę rekordd->wyświetli się komunikat, po czym klikne sobie Odśwież stronę" wtedy po pojawi mi się ten komunikat, i tak jest zawsze, jak ominąć to nieudogodnienie?
Pokaże kod JS, nic niezwykłego (nazwa alertdaneuaktualnione):
Kod
alert("Dane zostały uaktualnione!");
Oraz kod php i dolaczony ten skrypt JS w nim:
Proszę o pomoc
<?php include "top.php"; ?> <?php //==============POŁĄCZENIE Z BAZĄ DANYCH //==============ELEMENTY GRAFICZNE HTML'a echo("<td BGCOLOR=\"gray\"><FONT COLOR=\"white\"><b>Proszę wybrać z tabelki poniżej program, który chcemy wykasować z naszej bazy oraz kliknąć 'WYKASUJ WPIS'</b></FONT></td><br />"); //==============SEKCJA IMPLEMENTACJI KODU DLA DEL DLA POWYŻEJ //==============USUWAMY REKORD echo '<script type="text/javascript" src="skrypty_java/alertdaneuaktualnione.js"></script>'; // ==========TUTAJ JEST TEN SKRYPT ======= } } //==============SEKCJA IMPLEMENTACJI KODU DLA SAVE Z UKRYTEGO POLA W FORMULARZU //==============ZAPYTANIE DO TABELI $wynik = mysql_query("SELECT * FROM oprogramowanie WHERE id_programu='$id_programu'") or die('Blad zapytania'); //==============WYŚWIETLAMY WYNIKI, SPRAWDZAMY, CZY ZAPYTANIE ZWRÓCIŁO WARTOŚĆ > 0 //==============ODCZYTUJEMY ZAWARTOŚĆ WIERSZA Z TABELI //==============WCZYTUJE DANE DO FORMULARZA //==============W FORMULARZU ZNAJDUJĄ SIĘ UKRYTE POLA "a" Z WARTOŚCIĄ "save" I POLE "id" Z WARTOŚCIĄ ZMIENNEJ id echo '<form action="usunoprogramowanie.php" method="post"> <input type="hidden" name="a" value="save" /> <input type="hidden" name="id" value="'.$id_programu.'" /> <input type="text" name="id_programu" value="'.$r['id_programu'].'" /> <input type="text" name="nazwa_programu" value="'.$r['nazwa_programu'].'" /> <input type="text" name="system_operacyjny" value="'.$r['system_operacyjny'].'" /> <input type="image" src="graphics/Kopia button_uaktualnij.jpg" alt="Wyslij" value="popraw"> </form>'; } } $sortowanie=""; $sortowanie = $_GET['order']; switch($sortowanie){ case "nazwa": $sql_sortowanie = " order by nazwa_programu"; break; case "wersja": $sql_sortowanie = " order by system_operacyjny"; break; } } $sql = "SELECT * FROM oprogramowanie"; if($sortowanie!=""){ $sql .= $sql_sortowanie; } //WYSWIETLENIE WYNIKOW JESLI TABELA POSIADA CHOC JEDEN REKORD > 0 echo "<center><tr><td colspan=4 bgcolor=\"#a7a7a7\"><b>Tabela oprogramowanie</b></td></tr></center>"; echo "<th nowrap class='colheader' valign='top' align='left'><a href='http://localhost/usunoprogramowanie.php?order=nazwa'>Nazwa programu</a></th>"; echo "<th nowrap class='colheader' valign='top' align='left'><a href='http://localhost/usunoprogramowanie.php?order=wersja'>Wersja programu</a></th>"; echo "<a href=\"usunoprogramowanie.php?a=del&id_programu={$r['id_programu']}\">WYKASUJ WPIS</a></td>"; } } ?> <?php include "bottom.php"; ?>