Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Google i lokalizacja pod przymusem
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
erix
Nie będę nic spojlerował, opisywał, czy coś, zamieszczę po prostu link...

http://samy.pl/mapxss/
motyl-pl
Mógłbym mi ktoś przy okazji powiedzieć jak autor tego co u góry ^^
Zrobił na swojej stronie domowej ukrycie kodu źródłowego ?
http://samy.pl/
zegarek84
fajny trick ^^...

aby osiągnąć podobny efekt potrzebne Ci będą funkcje z js:
source
replace
fromCharCode
tam jeszcze zastosowano parseInt...

a dokładniej jak przewiniesz źródło do skryptu którego wydawać by się mogło, że nie ma, to treść źródła jest tam w wyrażeniu regularnym - zaczyna się z końcem komentarza - dla rozjaśnienia w adresie przeglądarki wklep [javascript razem]:
java script:alert(/ble ble blle ble/.source);void(0);
i kliknij enter - już wiesz gdzie jest zakodowana treść strony - w dokumencie jest zamieszczona przez document.write po rozkodowaniu znak po znaku - zastąp sobie document.write przez alert to się przekonasz winksmiley.jpg - a jak rozkodować i wyświetlić razem w jednym alercie to już praca domowa winksmiley.jpg

ps. cyfry tam są siedmio-bitowe... krótszy znak (raczej spacja - ale nie chce mi się sprawdzać - są znaki podobne) to 0 a dłuższy (raczej tabulator) to 1

ale rozwiązanie fajne - DZIĘKI ZA TO PYTANIE ;]
erix
Cytat
i kliknij enter - już wiesz gdzie jest zakodowana treść strony - w dokumencie jest zamieszczona przez document.write po rozkodowaniu znak po znaku - zastąp sobie document.write przez alert to się przekonasz - a jak rozkodować i wyświetlić razem w jednym alercie to już praca domowa

Jak chce mieć skrypty, to wystarczy uruchomienie pierwszego lepszego developer-tools. [;

Kodowanie JS, to strata czasu...
Pawel_W
nie rozumiem o co chodzi z tą geolokacją, mi pokazało, że jestem w Ameryce haha.gif
foxbond
Cytat
Or, you can simply test the Location by entering a router MAC address:
(Example: MAC of my previous router, 00-11-24-ec-72-cf, actually located at 7070 Flight Ave, Culver City CA for comparison)

Autor podał tą lokację jako przykład tongue.gif
Pawel_W
Cytat(foxbond @ 18.09.2010, 21:37:08 ) *
Autor podał tą lokację jako przykład tongue.gif

podałem swoją i pojawia mi się
Cytat
Sorry, didn't find anything for <adres>.
foxbond
W polu musisz podać adres swój adres MAC
Dzięki temu poleceniu możesz się dowiedzieć jaki masz:
Kod
ipconfig  /all |more

(oczywiście w konsoli poleceń win XP)

P.S. Mnie znalazło! (tzn. niezbyt dokładnie bo mam iplusa i znalazło mi stację przekaźnikową (!))
Pawel_W
Cytat(foxbond @ 18.09.2010, 21:51:33 ) *
W polu musisz podać adres swój adres MAC
Dzięki temu poleceniu możesz się dowiedzieć jaki masz:
Kod
ipconfig  /all |more

(oczywiście w konsoli poleceń win XP)

P.S. Mnie znalazło! (tzn. niezbyt dokładnie bo mam iplusa i znalazło mi stację przekaźnikową (!))

przecież umiem czytać... znalazłem to samo na stronie routera smile.gif

dalej nic :x
yevaud
router moze miec inny mac na interfacewifi niz na "kablowym" albo "wanowym". Tutaj chodzi o podanie tego na wyjsciu z wifi
everth
A jak to może wyglądać przy routerze zintegrowanym z adsl? Mam tam kilka urządzeń (eth switch, wifi AC, LAN Bridge, PPP). Urządzenia PPP(oA) chyba nie posiadają adresów MAC - przynajmniej u mnie na żadnym takim połączeniu MACa nie wyświetla (Zarówno w menu graficznym jak i z pod konsoli).

Podałem na wyjściu adres mostu bo pod niego podlega switch i wifi. Nie znalazło go. Pozostałych MACów też nie. Więc albo ta technika nie stosuje się do urządzeń ADSL, albo coś robię źle.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.