Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bravo za logo forum:)
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
hwao
Mnie sie bardzo podoba smile.gif
Dobra robota smile.gif
Paul
to ma miec wydzwiek anty (te gwiazdki maja symbolizowac obroze) czy pro unnijny smile.gif?
itsme
Cytat
to ma miec wydzwiek anty (te gwiazdki maja symbolizowac obroze) czy pro unnijny smile.gif?

niech kazdy znajdzie cos dla siebie

chcemy zaznaczyc tylko fakt wstapienia do UE.
Majdan
Europejski słonik. :wink:
Lepiej gdyby gwiazdek byłoby 12, tak jak w UE.
Paul
Cytat
Lepiej gdyby gwiazdek byłoby 12, tak jak w UE.

Liczylem 3x, nawet sobie zrobilem screena i w Paint Shop Pro skreslalem te policzone i wychodzi mi na to, ze jest 11 gwiazdek, a dwunastej musisz sie domyslic, bo jest za slonikiem smile.gif
Majdan
Sorka, zwracam honor. To przez tą trąbę. tongue.gif
Seth
Ehh... nigdy nie dogodzisz wszystkim winksmiley.jpg

Jest 12 tylko traba zaslonila. Poza tym nie wiem czy zauwazyliscie ale slonik jedna noge ma po drugiej stronie gwiazdek co oznacza, ze weszlismy do unii winksmiley.jpg
itsme
slonik wyglada jakby mial sie zaarz wylozyc .... oj zle widze nasza przyszlosc
aleksander
pragnę zauważyć, że gwiazdek powinno być 25, tyle ile państw w UE, ale nie nalegam, bo widać, że dodatkowe 13 by się nie zmieściły.

PS: proponuje zrobić jeszcze loga na zime (zamarznięty słoń), na wiosne (słoń pokrywający słonice aaevil.gif ) lato (słoń w czarnych okularach, albo opalający się) no i na jesień (tu już nie mam pomysłu 8) inwencję twórczą zostawiam Wam!)

tak BTW to gratuluję pomysłu i wykonania...
itsme
olo widac ze duzo wiesz o UE ...

tylko jest jeden problem gwiazdki nie oznaczaja ilosc Panstw w UE lecz zupelnie cos innego - co oznacza www.google.pl
Seth
Mala ciekawostka: autor flagi (Madriaga y Rojo) przed smiercia zdradzil co naprawde chcial przekazac przez liczbe 12. Otoz "zapozyczyl" ilosc gwiazdek znad bodajze aureoli najswietszej matki boskiej z jednego z obrazow.
Wyznal to przed smiercia aby taka symbolika nie wywolala sprzeciwu.
aleksander
No to sie wydało, że nie umiem liczyć. Zawsze mi się wydawało że jest 15 gwiazdek :oops: . No cóż, każdy się może pomylić...

A czy to ja się muszę znać na UE. W końcu mam tylko 15 lat, a na WOSie mamy o strukturze rządu a nie UE.
Paul
Cytat
Mala ciekawostka

pozwole sobie rozwinac ciekawostke

Cytat
Wszystkim już chyba jest znana flaga pokazująca 12 żółtych gwiazd na ciemnoniebieskim tle. Zgodnie z oficjalną wersją dwanaście gwiazd symbolizuje doskonałość i pełnię, godziny, miesiące, znaki zodiaku i apostołów. Ta sama symboliczna flaga, dokładnie opisana heraldycznie i geometrycznie 21 kwietnia 1986 r. została przyjęta jako flaga Wspólnot Europejskich, a obecnie również Unii Europejskiej. Pomysłodawcami byli: hiszpański dyplomata Salvadore de Madariaga y Rojo i francuski plastyk Arsen Heitz. Ich projekt wygrał w konkursie na flagę, ponieważ posiadał wspólną dla całej Europy symbolikę. W 1989 r. Arsen Heitz wyznał na łożu śmierci, że inspiracje do projektu fagi Europy czerpał bezpośrednio z symboli biblijnych, a dokłądniej z treści Objawienia św. Jana: 'Potem wielki znak ukazał się na niebie: Niewiasta obleczona w słońce i księżyc po jej stopami, a na jej głowie wieniec z gwiazd dwunastu' (Ap 12,1).
hwao
Cytat
slonik wyglada jakby mial sie zaarz wylozyc .... oj zle widze nasza przyszlosc

Ale słon z trąba do gory podobno przynosi szczescie tongue.gif
(Trąba czy tromba- nie wiem jak to sie pisze winksmiley.jpg
Paul
Cytat
(Trąba czy tromba- nie wiem jak to sie pisze winksmiley.jpg

:arrow: Trąba
netzah
Cytat
słonik

fajne slowo :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.