Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Mała aplikacja do allegro
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mackos
Witajcie!
Chcę stworzyć drobną aplikację opartą o allegro, i chodzi mi o to żeby każdy użytkownik który kupił coś od sprzedawcy, na stronie z potwierdzeniem dokonania zakupu, albo w mailu albo w czymkolwiek co nie będzie utrudnieniem dla kupującego i łatwe do wstawienia dla sprzedawcy, uruchamiał ów aplikacje która będzie pobierała numer aukcji, łączną kwotę oraz nick kupującego i wyświetlała aplikację w javascript.

Szczerze się przyznam że nie wiem jak to wykombinować biggrin.gif sprawdzałem już w allegroApi ale jest to dla mnie lekko chaotyczne i wydaje mi się że może to dotyczyć jedynie własnych aukcji, a mi chodzi o kod który będą mogli wstawić sprzedawcy.
motyl-pl
Może curl + api ?
Mackos
A mógłbyś bardziej rozwinąć wypowiedź rolleyes.gif w końcu nie bez kozery piszę to w dziale 'Przedszkole' biggrin.gif
motyl-pl
Cytat
Witajcie!
Chcę stworzyć drobną aplikację opartą o allegro, i chodzi mi o to żeby każdy użytkownik który kupił coś od sprzedawcy, na stronie z potwierdzeniem dokonania zakupu, albo w mailu albo w czymkolwiek co nie będzie utrudnieniem dla kupującego i łatwe do wstawienia dla sprzedawcy, uruchamiał ów aplikacje która będzie pobierała numer aukcji, łączną kwotę oraz nick kupującego i wyświetlała aplikację w javascript.

numer aukcji, łączną kwotę oraz nick kupującego
Numer aukcji pobierasz przez curla, kwotę również.
Ale nick kupującego to jest problem gdyż są nicki a-z ukryte, więc będziesz musiał użyć allegroAPI (Chodź z tego co patrze allegroAPI obsługuje tylko rzeczy wybranego sprzedawcy).
Mackos
Dobra to akurat nazwa kupującego jest najmniej ważne więc bez tego się obejdę.
Ale teraz powiedz mi gdzie i jak ma to wstawić sprzedający tak by kupujący wywołał tą funkcję w javascript, w której znajdują się zmienne przechowujące nr aukcji i kwotę.

No i konia z rzędem temu, który znajdzie sposób biggrin.gif
erix
JS-a nie wywołasz; próbuj obrazkiem z parametrami.
Mackos
Ok, tak też mogę, ale główny problem to -> Gdzie go wstawić ?
Allegro nie dopuszcza wstawiania obrazków czy linków url, w potwierdzeniu dokonania zakupu.
erix
No to pozostaje tylko sprawdzanie przez API co jakiś czas, czy nie ma nowych transakcji...
Mackos
ok, a czy mógłby mi ktoś napisać jak miałby wyglądać mniej więcej kod który pobierałby z danej aukcji, jej kwotę oraz ilość zakupionych towarów (dla danego użytkownika) i datę jego licytacji ?
Wybaczcie że o to proszę ale pierwszy raz mam styczność z cURL'em w zastosowaniu przy php, troche googlowałem i sprawdzałem manual php jednak niewiele mi to pomogło sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.