Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Facebook - kilka pytań
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
sweter
Witam,
mimo, że nie jestem wielkim fanem serwisów społecznościowych mam konto na Facebooku (choć służy mi ono głownie jako swoisty czytnik RSS).

Mam w przygotowaniu własną stronę, i chciałem się zapytać inny forumowiczów, którzy są mniej aspołeczni ode mnie smile.gif o takie coś:
1. chcę, aby można było się zarejestrować przez Facebooka, tzn. user podczas rejestracji na mojej stronie klika na odpowiedni link i po podaniu hasła i loginu do Facebooka jego dane są kopiowane na moją stronę.
2. chciałbym, też aby można było się zalogować przez konto na Facebooku
3. na koniec chciałbym, żeby po dodaniu artykułu na stronę, wgraniu zdjęcia, lub wykonaniu jakiejś akcji na tablicy użytkownika pojawiała się informacja o tym z linkiem zwrotnym do mojego serwisu smile.gif

Jak mogę zrobić tego typu "bajery"? Dodam, że dokumentację czytałem, ale jakoś nie mogę się w niej połapać.

Z góry dziękuję za odpowiedź smile.gif
erix
Cytat
1. chcę, aby można było się zarejestrować przez Facebooka, tzn. user podczas rejestracji na mojej stronie klika na odpowiedni link i po podaniu hasła i loginu do Facebooka jego dane są kopiowane na moją stronę.
2. chciałbym, też aby można było się zalogować przez konto na Facebooku

Facebook Connect.

Cytat
3. na koniec chciałbym, żeby po dodaniu artykułu na stronę, wgraniu zdjęcia, lub wykonaniu jakiejś akcji na tablicy użytkownika pojawiała się informacja o tym z linkiem zwrotnym do mojego serwisu

Masz do tego kilka dróg - albo dodajesz do profilu aplikację dodającą wpisy z RSS, albo piszesz do swojego serwisu powiadamiacza z funkcjami Facebook API.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.