Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Jednoczesna edycja 2 pół
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mefiuu
Witam. Mam taki fragment kodu :

1. if (isset($_GET['moveup'])) {
  2. $order = $_GET['moveup'];
  3. $link = mysql_query("SELECT order_link FROM menu WHERE order_link='$order'");
  4. $up = mysql_query("UPDATE menu SET order_link=order_link+1 WHERE order_link='".$link['order_link']."'");
  5. $up = mysql_query("UPDATE menu SET order_link=order_link-1 WHERE order_link='$order+1'");
  6. }
  7. elseif ((isset($_GET['movedown']))) {
  8. $order = $_GET['movedown'];
  9. $link = mysql_query("SELECT order_link FROM menu WHERE order_link='$order'");
  10. $down = mysql_query("UPDATE menu SET order_link=order_link-1 WHERE order_link='".$link['order_link']."'");
  11. $down = mysql_query("UPDATE menu SET order_link=order_link+1 WHERE order_link='$order-1'");
  12. }

Chodzi mi o to, żeby w przypadku kliknięcia w "moveup" bądź "movedown" jednocześnie zmienić 2 rekordy. Bo teraz akurat to działa ale np. jak kliknę na 1 "movedown" to zmienia mi jego id na "2" czyli dobrze, ale nie zmienia mi id="2" na "1" tylko zostaje jak było. Czy jest jakaś klauzula, żeby jednocześnie zmienić oba rekordy, niezależnie od siebie ?

Pozdrawiam
sazian
mysql_fetch_array
Mefiuu
Hmmm... Niestety nie wiem dalej jak to zastosować. Jeśli byłby ktoś miły i mógł mnie NAPROWADZIĆ, nie gotowca smile.gif Dziękuję.
Wicepsik
Example #3 mysql_fetch_array() with MYSQL_ASSOC w manualu
Zobacz tam i PRZECZYTAJ.
Mefiuu
chyba jednak nie dojdę do tego, przynajmniej nie dzisiaj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.