Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: archiwizacja
Forum PHP.pl > Forum > PHP
uczeń php
Witam
Chciałbym zrobić archiwizację w ten sposób, że dane w bazie danych mysql zostały by zaimportowane do exela. Załóżmy że w phpmyadminie jest jakaś tam tabela np.
Imię | Nazwisko | Wiek | Miejscowość |
Jacek | Nowak | 23 | Warszawa |
Tomek | Kowalski | 25 | Kraków |
Na serwerze przy dodawaniu nowych osób tworzone są nowe katalogi i podkatalogi np Katolog -> nazwisko danej osoby podkatalog imię danej osoby i tak na serwerze mam katlog Nowak i Kowalski a w Katalogu Nowak mam pod katalog Jacek a w katalogu Kowalski mam podkatalog Tomek. Teraz te dane z phpmyadmina chciałbym zapisać do dwóch plików exelowskich w jednym byłby zapis
Imię | Nazwisko | Wiek | Miejscowośc |
Jacek | Nowak | 23 | Warszawa |
a w drugim
Imię | Nazwisko | Wiek | Miejscowośc |
Tomek | Kowalski | 25 | Kraków | zależy mi na odpowiedniej lokalizacji tych plików exelowskich jeden były w miejscu Nowak/Jacek a drugi w miejscu Kowalski/Tomek
Fifi209
Zainteresuj się CSV
skipper12
Cytat(fifi209 @ 15.10.2010, 17:16:44 ) *
Zainteresuj się CSV

A jakiś program do ściągnięcia? Widziałem płatne, ale na początek chciałbym jakieś demo lub w ogóle za free

Pobierasz dane z bazy i zapisujesz w formacie CSV - czyli oddzielone przecinkami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.