Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Paginacja
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
slawekxx
Witam, mam mały problem z paginacją z tego tutorialu http://www.9lessons.info/2009/09/paginatio...ql-and-php.html nie działa jak należy, czy komuś się udało to naprawić ?
skowron-line
Cytat(slawekxx @ 17.10.2010, 15:58:49 ) *
Witam, mam mały problem z paginacją z tego tutorialu http://www.9lessons.info/2009/09/paginatio...ql-and-php.html nie działa jak należy, czy komuś się udało to naprawić ?

Zazwyczaj mało komu się chce analizować kod, lub kopiować go i odpalać u siebie:
- zobacz co pokazuje konsola błędów
- wrzuć gdzieś live demo tak żebyśmy mogli zobaczyć
slawekxx
na konsoli błędów wyskakuje ostrzeżenie "NIEZNANA PSEŁDOKLASA LUB PSEŁDOELEMENT FIRST"
krowal
Omg. naprawdę jest napisane 'PSEŁDO' ? smile.gif

A co do paginacji, to spróbuj napisać sam od zera, to jest proste jak budowa cepa winksmiley.jpg

Co będzie Ci potrzebne:
- ilość wszystkich rekordów wg kryteriów (count)
- limit rekordów pokazywanych na stronie, żeby później wiedzieć jaki dać limit w zapytaniu SQL (LIMIT)
- ilośc/limit zaokrąglone w górę daje ilość stron
- i ajaxowe linki wysyłające parametr ?page=x do skryptu
slawekxx
w Ajaxie czy javascript nie jestem mocny :-)
gigzorr
powiem ci , ze probowalem uruchomic to u siebie na pc , ten skrypt do sciagniecia jest nie pelny , pagination.php brakuje , w tutku i do sciagniecia jakbys zauwazyl troche sie roznia , pokopiuj do tych plikow co jest w tutku i utwórz pagination.php i daj tam co potrzeba i powinno dzialac.

ps. a jakis tam blad ci pokazuje bo jest blad
  1. $msg_id= id $row['msg_id'];

raczej
  1. $msg_id=$row['msg_id'];

slawekxx
też już uruchomiłem , a teraz wstawiłem bibliotekę jCarousel i cyferki ładnie się przewijają trochę poprawek w css i będzie chyba ok :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.