Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Wstawianie do TextArea
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Meferot
Napisałem coś takiego:
  1. <div onclick="document.getElementById(\'newsArea\').innerHTML = \'<b>aa</b>\';"><b>B</b></div>

Ale niestety nie dodaje mi nic do pola tekstowego, czy trzeba to jakoś inaczej wyrazić?
kokers
Cytat(Meferot @ 19.10.2010, 16:07:20 ) *
Napisałem coś takiego:
  1. <div onclick="document.getElementById(\'newsArea\').innerHTML = \'<b>aa</b>\';"><b>B</b></div>

Ale niestety nie dodaje mi nic do pola tekstowego, czy trzeba to jakoś inaczej wyrazić?

A masz w ogóle jakieś pole co ma id="newsArea" ?

Bo:
  1. <div onclick="document.getElementById('newsArea').innerHTML = '<b>aa</b>';"><b>B</b></div>
  2.  
  3. <div id="newsArea""></div>

działa jak marzenie jak klikniesz na B...
kamil4u
@kokers: autorowi, sądząc po tytule, chodzi o textarea(przynajmniej tak mi się wydaje ) smile.gif

Musisz zmienić innerHTML na value -> to taki wyjątek potwierdzający regułę
kokers
Cytat(kamil4u @ 19.10.2010, 19:56:59 ) *
@kokers: autorowi, sądząc po tytule, chodzi o textarea(przynajmniej tak mi się wydaje ) smile.gif

uhum. i masz zdecydowanie rację (o:
  1. <div onclick="document.getElementById('newsArea').value = '<b>aa</b>';"><b>B</b></div>

do form jak najbardziej value.
Meferot
Dziękuje za pomoc winksmiley.jpg
Teraz tylko jeszcze chciałbym się dowiedzieć jak dodać coś do textarea, bo póki co to jedynie podmienia zawartość ;p
kokers
może pomoże
adding text
agd555
<div onclick="document.getElementById('newsArea').innerHTML += '<b>aa</b>';"><b>B</b></div>

Nie wiem po co dajecie \ przed ', JavaScript odróżnia " od '.
Meferot
Ponieważ od ' zaczynam zmienna a od " zaczynam div onclick winksmiley.jpg
agd555
Ale potem zamykasz tekst ponownym wstawieniem ', więc tutaj nie trzeba było wstawiać \. tongue.gif
kokers
Cytat(agd555 @ 20.10.2010, 16:36:35 ) *
Ale potem zamykasz tekst ponownym wstawieniem ', więc tutaj nie trzeba było wstawiać \. tongue.gif

nie jeśli jest to fragment jakiegoś echo lub print w php winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.