Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Dwa pytania.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
humilation
A więc... Mam dwa małe pytanka. Otóż na mojej stronce chcę żeby można było pisać coś w stylu bloga. Tj. założę konta dla paru osób, a Oni się logując i pisząc coś w polu tekstowym po akceptowaniu tego co napisali na stronie gdzie ma to się wyświetlać ujrzą (przykład):

Amunra says:

[blablablabla]

Amunra wrote it 12 October 2010.

I żeby to przechodziło w dół przy kolejnych wpisach, pojawiały się strony na których te wpisy są itepe itede.

I pytanko drugie:

Na niektórych stronach widziałem zmienione przyciski "szukajki" albo na dole mam "Napisz nowy temat" i "Podgląd postu". Da się jakoś zmienić ich wygląd? bo IMO są paskudne. C:
Ailvenge
Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, więc jak coś to popraw:
1. Zapytanie do bazy danych gdzie będzie ORDER BY `id` DESC?
2. Zrobić nową klasę dla input type submit?
humilation
W drugim tak myślę, bo html jakoś jeszcze, ale pierwsze to 0, null, zero - nazwij to jak chcesz, ale nic nie skumałem. ;D

Co do drugiego.

1. <input type="submit"value="Szukaj" class="klasa" />

Tak to ma wyglądać? I czy klasa jest określana przez CSS czy w kodzie HTMLowym?
DiH
Wnioskując po twoim pierwszym poście, to czy oczekujesz, że ktoś napisze Ci kod do użycia, czy jak? Jeżeli nie potrafisz poradzić sobie z problemem nr. 2, to i z 1 będzie ciężko. Może po prostu zainteresuj się jakimś prostym systemem CMS? Albo tym: http://wordpress.org/
humilation
Za przeproszeniem, ale CMS to syf, już lepiej płacić komuś za zrobienie sajta niż "ściągać ją gotową". Ponawiam pytanie o klasy: CSS czy HTML.
modern-web
Chodzi Ci o wygląd inputa?
Zrób po prostu...

1. <input type="image" src="ŚCIEŻKA" value=" " class="klasa" />

Nic trudnego winksmiley.jpg
humilation
@up: Senkju, działa. Ofc podziękowałem. tongue.gif

A ktoś ogarnia co zrobić z tym "pseudo-blogiem"?
DiH
Cytat
Za przeproszeniem, ale CMS to syf, już lepiej płacić komuś za zrobienie sajta niż "ściągać ją gotową"

Ale co ma CMS do robienia własnej strony?
humilation
@up: Jeśli Ci chodzi o wykorzystanie całego CMS-a jaką strony, którą miałem zamiast napisać to podziękuję. Lepiej popracować i mieć wszystko co się chce. Prawda?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.