Witam
Mam taki problem mam pewien skrypt który po podłączeniu do niego ruchu działa przez jakiś czas normalnie, ale po jakimś czasie jego działanie powoduje zawieszenie serwera pada cała domena strona się wczytuje z 15 minut chwilowa zmiana nazwy katalogu w którym znajduje się skrypt powoduje jego odwieszenie. Co ciekawe w tym czasie polecenie top na serwerze nie pokazuje żadnego obciążenia procesora czy pamięci, w slow logach mysql też nic ciekawego nie widać w tym czasie po skontaktowaniu się z administracją pokazali mi wykres "Request -in Procesing" gdzie wartości tego parametru była ponad 150 i powiedzieli że wygląda to tak jakby było odpalonych 150 skryptów które nie mogą ukończyć swojego działania. Serwer na którym jest serwis to litespeed web server, na moje pytanie czemu skrypty nie są przerywane po przekroczeniu maximum execution time nie potrafili mi odpowiedzieć.
Napisałem sobie skrypcik który monitoruje czas wykonania każdej podstrony wraz z parametrami z jakimi został wykonany jednak nie znalazłam jeszcze jakiegoś punktu zaczepienia. Co w skryptach może powodować taką sytuację, czego szukać bo jak na razie nie mam punktu zaczepienia gdyż przy włączonym raportowaniu nie mam żadnych komunikatów, a może to jest wina serwera skoro on nie przerywa takiego skryptu który nie może się z jakiegoś powodu ukończyć.
Z góry dzięki za wszystkie rady .