<?php $adresat = $_POST['adresat']; $email = $_POST['email']; $subject = $_POST['subject']; $content = $_POST['content']; $header = "From: $email \nContent-Type:". ' text/html;charset="utf-8"'. "\nContent-Transfer-Encoding: 8bit"; if($_POST['send'] == "Send"){ $message = "Brafo!"; }else{ $message = "Nastąpił błąd przy wysyłaniu maila, spróbuj jeszcze raz"; } }else{ $message = "Uzupełnij pola!"; } } ?> <form action="" method="post"> <select name="adresat"> <option>nazwa.1@serwer.pl</option> <option>nazwa.2@serwer.pl</option> </select> <br /> <input type="text" name="email" /><br /> <input type="text" name="subject" /><br /> <textarea name="content">Tutaj wpisz treść</textarea><br /> <input type="submit" name="send" value="Send" /> </form> <?php ?>
Plik zapisany jest jako UTF-8 bez BOM, i jako zwykłe UTF-8. Plik do którego includuje owy skrypt kodowany jest również UTF-8 bez BOM, a mimo wszystko tytuły maili w SquirrelMail się "krzaczą". Krzaczą się tylko w SquirrelMail, czy ktoś może mi pomóc.
Wiem że były podobne tematy, ale żaden nie był tak specyficznie dziwny jak mój...
Z góry dziękuję