Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]SA:MP API, pomoc przy prograssbarze.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
X_x_XXX_x_X
Korzystam z tego SAMP Api, chciałbym zrobić progressbara, jbc. dotyczy to multiplayera od GTA SA. Problem w tym, że kod jest prawidłowy, ale nie działa ten "pasek".

1. <table align="left" style="border: solid 3px #DSAAAA;" bgcolor="#BBCCFF" cellpadding="0" cellspacing="0" width="500" height="100">
  2. <tr>
  3. <td width="41%" bgcolor="#ADFF2F">
  4. <td width="500 - 41%">
  5. </td>
  6. </td>
  7. </tr>
  8. </table>

Kiedy zamiast 41% daję zmienną, nie działa. Mam błąd, czy wie ktoś jak to naprawić? Z tego co też słyszałem, w znaczniku od htmla zmienne nie zadziałają, czyli jak to zrobić?

Moja zmienna, wycinek z php.

1. echo "Gracze on-line: " . $aInformation['players'] . " / " . $aInformation['maxplayers'];
Mephistofeles
  1. width="<?php echo $value ?>"
f(x)
Daj strone do serwera RP biggrin.gif
X_x_XXX_x_X
@up, jeszcze nie ma. Robimy teraz panel, chciałbym pomóc webmasterowi robiąc taki paseczek.

Zamieniam na :
  1. <td width="<?php echo '.$aInformation['players'];'?>">

I mam błąd : Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in C:\xampp\htdocs\index.php on line 5

Coś takiego jest też na klimat-rp.xaa.pl
f(x)
GG: 25147621

Napisz.

Mam też sprawę o serwerach rp...
Mephistofeles
Trochę podstaw!
  1. <?php echo $aInformation['players'] ?>

Zmiennej nie musisz umieszczać w apostrofach, nawet więcej, nie możesz, bo nie zadziała (co najwyżej cudzysłowy, ale nie polecam).
X_x_XXX_x_X
@up, teraz pasek się cały zamalowywuje.

@2up, chyba zły numer, nie znajduje, albo ty napisz : 31077783

bemol
  1. <td width="<?php echo $aInformation['players']/$aInformation['maxplayers'];?>">
X_x_XXX_x_X
Jak dobrze rozumiem..
  1. <table align="left" style="border: solid 1px #000000;" bgcolor="#FFFFFF" cellpadding="0" cellspacing="0" width="500" height="20">
  2. <tr>
  3. <td width="44%" bgcolor="#ADFF2F">
  4. <td width="<?php echo $aInformation['players']/$aInformation['maxplayers'];?>">
  5. </td>
  6. </td>
  7. </tr>
  8. </table>

Tak? Możecie poprawić?
CuteOne
To jakaś prowokacja...... questionmark.gif bo chyba nie "pomoc webmasterowi" o.O

żeby nie było spamu..

1. <?php
  2.  
  3. $prc = ceil($aInformation['players'] * 100 / $aInformation['maxplayers']); // jakoś te % trzeba wyliczyć
  4. $prc2 = 100 -$prc;
  5.  
  6. ?>
  7. <table align="left" style="border: solid 1px #000000;" bgcolor="#FFFFFF" cellpadding="0" cellspacing="0" width="500" height="20">
  8. <tr>
  9. <td width="<?php echo $prc;?>%" bgcolor="#ADFF2F"> </td>
  10. <td width="<?php echo $prc2;?>%"> </td>
  11. </tr>
  12. </table>
X_x_XXX_x_X
Wiem, nie umiem tego za bardzo ale dobrze zrobić chociaż "coś", dziękuję za pomoc, ale jeszcze jeden mały błędzik tongue.gif

1. $prc = ceil($aInformation['players'] * 100 / $aInformation['maxplayers']);

Cytat
Warning: Division by zero in C:\xampp\htdocs\index.php on line 3

Jak otaczam to tagiem: <?php też nie działa, jeszcze gorzej.
Mephistofeles
Wiesz co znaczy division by zero? Powinieneś na tyle dobrze znać angielski, żeby się zorientować, że dzielisz przez zero. Coś masz nie tak ze zmienną maxplayers.
X_x_XXX_x_X
Jedynie co tu może być to :
  1. $aDetails['maxplayers'] = (integer) $this->toInteger(fread($this->rSocket, 2));
  2.  

Niestety ale nie miałem jeszcze :, *, /, +, - po angielsku wstydnis.gif
CuteOne
  1.  
  2. $aDetails['maxplayers'] = (integer) $this->toInteger(fread($this->rSocket, 2));
  3. die(var_dump($this->rSocket)."<br>".var_dump($this->toInteger(fread($this->rSocket, 2))));
  4.  

Zobacz co zwróci dump i wklej tutaj
X_x_XXX_x_X
Zwraca :
Cytat
resource(2) of type (stream) int(36)
CuteOne
hmmm niby wszystko oki.. usuń tamten die(); i wstaw zamiast tego:

1. <?php
  2.  
  3. $prc = ceil($aInformation['players'] * 100 / $aInformation['maxplayers']); // jakoś te % trzeba wyliczyć
  4. $prc2 = 100 -$prc;
  5.  
  6. ?>

to:
  1. <?php
  2. echo $aInformation['players']."<br>".$aInformation['maxplayers']."<br>";
  4. $prc2 = 100 -$prc;
  5.  
  6. ?>
X_x_XXX_x_X
Echo działa poprawnie, zaś ten progressbarek już nie sad.gif
  1. <?php
  2. echo $aInformation['players']."<br>".$aInformation['maxplayers']."<br>";
  3. $prc = ceil($aInformation['players'] * 100 / $aInformation['maxplayers']);
  4. $prc2 = 100 -$prc;
  5.  
  6. ?>
  7. <table align="left" style="border: solid 1px #000000;" bgcolor="#FFFFFF" cellpadding="0" cellspacing="0" width="500" height="20">
  8. <tr>
  9. <td width="<?php echo $prc;?>%" bgcolor="#ADFF2F"> </td>
  10. <td width="<?php echo $prc2;?>%"> </td>
  11. </tr>
  12. </table>

Błąd
Cytat
Warning: Division by zero in C:\xampp\htdocs\index.php on line 3
wciąż jest pomimo braku die();.

Jak mógłbym prosić o GG, tylko na ten jeden raz, trudno się porozumiewać przez forum : <
f(x)
Problem rozwiązany.
Był w pobieraniu graczy równych 0.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.