Jestem początkujący w tematyce PHP. Napisałem skrypt, który pobiera dane z bazy i chciałbym je zapisać do pliku XML.
Jednak przed zapisem danych do pliku chciałbym je wcześniej wyświetlić, aby zweryfikować.
Skrypt niestety nie wyświetla linii np. <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> oraz pozostałych tagów i danych pobranych z bazy.
Przekopałem forum i googla -> wszędzie podawane skrypty budowane były w podobny sposób.
Wydaje mi się, że problem dotyczy m.in. krótkich tagów ( <? ?>). Próbowałem za pomocą pliku .htaccess zminić ustawienie na Off jednak wyswietlał się później błąd 500.
Proszę o wskazówkę co należy poprawić, aby uzyskać format pliku XML z właściwym formatowaniem. Poniżej skrypt.
if(isset($_POST['submitted'])) { require_once('mysqli.php'); $q = "SELECT ..."; $r = mysqli_query($dbc,$q); if($r) { #Układ pliku XML echo '<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>'."\n"; echo '<X>'."\n"; while($row = mysqli_fetch_array($r,MYSQLI_ASSOC)) { echo '<X1>'."\n"; echo '<X2><![CDATA['.$row['id'].']]></X2>'."\n"; echo '<X3><![CDATA['.$row['opis'].']]></X3>'."\n"; echo '<X4><![CDATA['.$row['miasto'].']></X4>'."\n"; echo '</X1>'."\n"; } echo '</X>'; } } //koniec funkcji if isset