Witam

Od bardzo dawna poszukuję tabeli pod CMS Jooma do podawania typów bukmacherskich, ale niestety nigdzie nie znalazłem takiego modułu. Zacząłem więc szukać innych tabel. Znalazłem tabelę w Ajax'ie i jest prawie taka jaką potrzebuję z tym, że trzeba w niej dokonać modyfikacji, jak wielkich? Nie wiem, bo się na tym zupełnie nie znam. Moja wiedza na dzień dzisiejszy ogranicza się do Html i podstaw PHP, które umożliwiają przerobienie takiego szablonu pod Joomla.
Chciałem Was prosić o pomoc w przerobieniu tej tabeli na moje potrzeby. Jest w niej sortowanie, gdzie można sortować wszystkie kolumny, a mi jest tylko potrzebne by automatycznie się sortowała kolumna "Data" (na szczycie wiersz z najnowszą datą), druga rzecz to taka, że wyświetla mi się 10 wierszy (może być 10), a reszta jest pod tabelą w 1,2,3,4 itp. Tu chciałbym żeby dokonywało się porcjowanie, a nie wszystko zapisywało się w szablonie html i pod tabelą wyglądało mniej więcej tak "1,2,3...50". Kolejna sprawa to dodawanie wierszy, chciałbym abym tylko ja mógł dodawać wiersze i żeby ostatnio dodany wiersz ukazywał się na górze tabeli (oczywiście jeżeli data będzie najnowsza). Ostatnia rzecz to przerobienie tego na moduł Joomla. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Tu jest ta tabela.

Kod
http://dxjo.net/blog/?p=3781

pozdrawian