Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Błąd składni w skrypcie pisanym z poradnika.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
michcio48
Jest to mój pierwszy post, wiec witam wszystkich serdecznie exclamation.gif

Otóż mam taki problem:

Dopiero zacząłem zagłębiać się w tajniki PHP i postanowiłem, ze na dobry początek do nauki będzie dobry video poradnik ze strony http://www.phpvideotutoriale.com/. Rozpocząłem więc oglądanie i pisanie znak w znak za filmikiem. Niestety filmiki są troszkę nie wyraźne momentami i w lekcji 3 natrafiłem na poważny problem z którym borykam się już od tygodnia. Oto mój kod:

1. <?php
  2.  
  3.  
  4. ini_set('display_errors','1');
  5.  
  6. $controller = 'galeria';
  7. $view - empty($_GET['view']) ? 'index' : $_GET['view'] ;
  8. switch ($view) {
  9. case 'index' :
  10. break;
  11. }
  12. include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'Php\views\Layauts\'.$controller.'.php');
  13. ?>

i w linijce

1. include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'Php\views\Layauts\'.$controller.'.php');

wywala mi błąd:

Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE in D:\Serwer\xampp\htdocs\Php\Index.php on line 13

Pisałem już nawet do autora filmików, ale on stwierdził, ze wcześniej miałem błąd w słowie SERVER i polecił mi to poprawić. Niestety, błąd dalej jest. Wiem, że to błąd składni, ale nie mogę go zlokalizować. Proszę pomóżcie, z góry dziękuje.
Daiquiri
Forum to nie parser. Linijka 13 błąd:
  1. include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'Php/views/Layauts/'.$controller.'.php');

W Twoim przykładzie druga część include nie była zamknięta.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.