Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem z formularzem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tomkowy
witam. generuje sobie liste 100 takich linii i w zmiennej sesyjnej przkazuje na inna strone.

1. $_SESSION["listaPytanDoEdycji"] = $_SESSION["listaPytanDoEdycji"]."<p class=\"pytanie\"><input type=\"radio\" name=\"pytanie\" value=\"$ID_pytanie[$i]\" id=\"$i\" /> $tresc[$i]. $punkty[$i] pkt.</p>";

jak pobrac VALUE lub ID nie uzywajac do tego name="", ktore musi byc identyczne w kazdym inpucie? udaje mi sie pobrac tylko name ale to nic nie daje mi niestety.
ADeM
Nie lepiej przekazać samą tablicę, a wyświetlaniem zająć się w pliku, do którego zostaną wysłane dane:
  1. $_SESSION[ "listaPytanDoEdycji" ][ $i ][ "wartosc" ] = $ID_pytanie[$i];
  2. $_SESSION[ "listaPytanDoEdycji" ][ $i ][ "tresc" ] = $tresc[$i];
  3. $_SESSION[ "listaPytanDoEdycji" ][ $i ][ "punkty" ] = $punkty[$i];
tomkowy
no okej. dzieki za to rozwiazanie. ale teraz interesuje mnie jedna rzecz.

mam 100 pytan.
zaznaczam jeden radio.
klikam edytuj.

jak wyslac $i skoro $i znajduje sie w id="", bo w name="" nie moze sie znajdowac ta wartosc? tu mam problem.
ADeM
W takim razie masz źle zaprojektowaną aplikację.
Możesz to $i jeszcze dopisać do wartosci, a pozniej to jakos obrobić, ale nie jest to zbyt piękne rozwiązanie.
tomkowy
no wlasnie troszke nie tak jest to zaprojektowane. a da sie jakos pobrac value nie znajac name="" ?
ADeM
Zobacz co Ci zwraca
  1. var_dump( $_POST );

Może znajdziesz tam coś co Ci się przyda.
tomkowy
dzieki za pomoc. var_dump sobie oblukam w wolnej chwili a na chwile obecna wymyslilem ze bede przekazywal do url id i pozniej go pobiore winksmiley.jpg

generowane forem
  1. echo '<p><a href="?'.$_SESSION["listaPytanDoEdycji"][$i]["wartosc"].'">'.$_SESSION["listaPytanDoEdycji"][$i]["tresc"].'</a></p>';

teraz juz z gorki. dzieki za pomoc winksmiley.jpg watek mozna zamknac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.