Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]zachowywanie inormacji po automatycznym wyloowaniu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kamil Pietrzak
Witam

W jakim sposob najlepiej rozwiazac taki problem: administrator serwisu pisze artykul, pisze go przez ponad godzine, a skrypt automatycznie wylogowuje po godzinei od ostatniej akcji. Jak admin klikniie "publikuj", to zostanie przeniesiony na strone lgoowania - co zrobic w tym momencie, aby nie utracic informacji?

1. skrypt odbierajacy cala zawartosci POST, a nastepnei ponowne wyslanie posta przez PHP?
2. tymczasowy zapis w sql/z uzyciem sesji, a nastepnie skrypt, ktory to wyciagnie spowrotem i uzyje tego do napisania arta?
3. inna metoda?
Fifi209
Szczerze to pisząc długi tekst, nie wpadłoby mi do głowy, aby klepać od razu na stronie. Zawsze coś trzeba zmienić, sprawdzić czy zdania są dobrze i logicznie złożone. Nie sądzę, aby ktoś był na tyle nieodpowiedzialny i niedokładny aby sobie na takie coś pozwolić.
markonix
Ja zawsze kopiuje tekst zanim wyśle bo nie raz straciłem półgodzinną pracę smile.gif

Rozwiązania.. hmm.. Licznik w JS informujący o wygaśnięciu sesji, jej przedłużenie w ini php, odświeżanie sesji ajaxem.
CuteOne
3. Kliknąć bardzo szybko 2-3 razy cofnij ;]
4. Ustawić expire cookie na 24h lub dłużej ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.