Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysyłanie danych z pliku php do mysql
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Hosiek
Wiec tak, zrobiłem baze danych i odpowiednie tabelki, teraz mam mozna powiedziec taka rejestracje zrobioną w php, wyglada tak
  1. <input name="Imie_Nazwisko" type="text" value="Imię_Nazwisko" size="30" maxlength="24" /><br /><br /><input name="Hasło" type="password" value="*****" size="30" maxlength="50" /><br /><br /><input name="Mail" type="text" value="E-Mail" size="30" maxlength="50" /><br /><br /><input name="Wyslij" type="submit" value="Zarejestruj się" />

i teraz potrzebuje zrobic tak zeby po wypełnieniu pol i wcisnięciu Zarejestruj się wysyłało by dane do bazy danej, do tabelki users, tam zeby dodały sie te wlasciwosci.
Ktos pomoze to zrobic ?
thek
I pogłaskać jeszcze po główce? Pierwszy lepszy kurs netowy wyjaśni ci podstawy PHP i wpisywania czegoś do bazy, więc rusz głową albo 4 literami, bo nie wiem czy jesteś leniwy n tyle, że ie chce ci się czytać, czy po prostu masz wszystko tam gdzie słońce nie dochodzi i chcesz od nas gotowca. Człowieku... To co podałeś to wycinek formularza w html i z rejestracją w php ma to tyle wspólnego co makijaż z twarzą. To tylko zaledwie widoczny kawałek większej całości. Na necie jest tyle skryptów logowania, że przez ten czas bym przejrzał kod kilkunastu projektów różnych.

tak więc rusz się i zabierz za czytanie oraz analizę.
Hosiek
no dobra hehe biggrin.gif szukałem trochę, ale napisałem bo wydaje sie to dosc trudne, ale jak to rzeczywiscie nie jest az tak trudne to zaraz znajde
InosU31
mysql_connect('localhost', 'user', 'haslo') or die ("brak polaczenia z baza");

mysql_select_db('nazwa_bazy') or die ("nie znaleziono bazy danych");

mysql_query("INSERT INTO nazwa_tabeli
SET Imie_Nazwisko='$_POST['Imie_Nazwisko'], haslo=$_POST['haslo']");

mniej wiecej tak jesli formularz puszczasz POSTem ;-)

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.