Witam serdecznie,
Mam pewien problem. Napisałem sobie skrypt "fotopanel" na potrzeby allegro aby wyświetlał mi kilkanaście losowych produktów.
Problem mam jednak jeden chciałbym aby to już było w pełni automatyczne i aby się aktualizowało co np godzinę albo 30minut.
Mój skrypt działa tak :
mam plik który pobiera aktualne tranzakcie wybiera sobie losowo kilka ( tyle ile określe ) i tworzy pliki odsyłaczy oraz kopiuje zdjęcia z serwera allegro i je cały czas podmienia.
Teraz patrząc od strony klienta :
Widzi aukcje i jakiś produkt klika sobie na niego i wchodzi poprzez niego na odpowiednią aukcję. Najpierw plik z licznikiem następnie odsyłacz do konkretnej aukcji.
Myślałem czy nie warto było by w tym miejscu pośrodku zapewnić owemu klientowi możliwośc wygenerowania nowych miniaturek + linków przez odpalenie skryptu.
Jednak przemyślałem to i raczej nie bo mogła by się to skończyć przejściem do innego produktu niż zamierzał oraz długim ładowaniem strony.
Co miało by oczywiście efekt odpychający.
Widzę, że jest to mocno związane z Linuxem, ja bazuje na XP a serwer mam wykupiony na oVH
Pomyślałem więc o automatycznej aktualizacji co jakiś czas. Tylko nie mam pojęcia jak to wykonać.
ma ktoś jakąś propozycję do tego problemu?