Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS?]Nieplanowany odstęp między div'ami
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
mop
Witam,
sprawa jest dość dziwna, pojawił mi się jakiś głupi błąd a co najgłupsze to za chiny nie wiem od czego :/, nigdy nie miałem tego typu problemu.

No więc mam dwa div'y; jeden zawiera treść, a drugi zaraz pod nim to stopka. Dopóki w tym pierwszym miałem jedną linijkę tekstu wszystko było w porządku, oba elementy zgrywały się tworząc "jedną całość".
Problem pojawił się w momencie gdy dopisałem drugą linijkę tekstu. Nie wiem skąd ale między tekstem i stopką pojawił się odstęp ok. 15px i nie wiem jak go usunąć...
Co może być powodem?

oto fragmenty kodu:
  1. <div id="dol">
  2. STRONA W BUDOWIE
  3. <p>
  4. aaaa
  5. </div>
  6. <div id="stopka">
  7. <a href="">Kontakt: xxx@xxx.pl</a>
  8. </div>

1. #dol {width:1024px; background:url(gfx/tlo_2.png) repeat-y 118px 0;}
  2. #stopka {width:1024px; height:71px; background:url(gfx/stopka_tlo.png) no-repeat 118px 0; font-size:16px; text-align:right;}
  3. #stopka a {padding:20px 80px 0 0; text-decoration:none; color:#6ab719; display:block;}
krzysztof_kf
dodaj do selektorów dol , stopka plus odpowiedni typ dokumentu .

1.  
  2. float: left;

Wesołych Świąt
mop
No właśnie wczoraj na to wpadłem, tylko nie mogłem dopisać w poście że temat już jest nie aktualny bo jakiś błąd wyskakiwał. W każdym razie dzięki.

Również życzę wesołych Świąt!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.