zajmuje się od dłuższego czasu webdesignem. Grafika i CSS (+HTML oczywiście). Jakiś czas temu postanowiłem poszerzyć ofertę o budowanie stron, dobrze idzie, tylko albo są statyczne, albo korzystając z darmowych cmsów. Posiedziałem trochę w sieci przy kursach, zmarnowałem kilka tygodni na próby i doświadczenia. Postanowiłem zbudować jakiś własny system zarządzanie treścią. Moja wiedza o php to trochę ponad podstawowa, jednak nieźle mi idzie. Witajcie panowie,
zajmuje się od dłuższego czasu webdesignem. Grafika i CSS (+HTML oczywiście). Jakiś czas temu postanowiłem poszerzyć ofertę o budowanie stron, dobrze idzie, tylko albo są statyczne, albo korzystając z darmowych cmsów. Posiedziałem trochę w sieci przy kursach, zmarnowałem kilka tygodni na próby i doświadczenia. Postanowiłem zbudować jakiś własny system zarządzanie treścią. Moja wiedza o php to trochę ponad podstawowa, jednak nieźle mi idzie. Założyłem już kilka tematów w tym celu i myślę że to bez sensu jak mam problem to zakładać nowy więc proszę moderatora o ich scalenie.
Temat: PHPPlik jezykowy
Temat: HTMLPHP Edycja pliku
Mój skrypt może nie będzie należał do jakiś super zaawansowanych maszyn, ale będzie działać to najważniejsze, jak skończę to udostępnię wszystkim kod w ramach podziękowania za pomoc.
Co już jest:
- Ogólny zarys budowy na suchych plikach
- Panel Administratora
- System newsów i zarządzanie nimi w PA
- Rejestracja i logowanie użytkowników
- System plików językowych
Co trzeba zrobić
- System szablonów
- Zarządzanie użytkownikami
- Obsługa ustawień strony w PA (meta, włączenie/wyłączenie, dodawanie stron i ich edycja, zarządzanie menu)
- System szablonów
Tak wygląda bieżący etap. I stanąłem na systemie szablonów. Hcę mieć coś podobnego jak w phpBB3 bo tamten bardzo mi się podoba. Stworzyłem coś na ten wzór, ale kiedy otwieram nie wczytuje mi szablonu, biała strona. Wklejam kod czy może ktoś wie gdzie jest błąd.
Wiem, ze założenie takiego tematu jest dość zuchwałe i jeżeli łamie znacząco regulamin to proszę moderatora o zamknięcie, jeżeli nie to bardzo proszę opomoc. Dwóch najbardziej pomocnych mogę wynagrodzić wykonaniem profesjonalnej grafiki na waszą stronę lub forum.
Poniżej mój pseudo system szablonów:
layout.php
<?php class lay { public $render; public function render($plik, $tablica){ foreach($tablica as $t => $content){ } } public function __desctruct(){ } return $this->render; } ?>
index.php
<?php include 'layout.php'; tytul => 'Super strona', naglowek => 'Moj nagłowek jaki chcę', tresc => 'Zawartość mojej strony!' ); $szablon = new lay(); ?>
index.html
Panowie bardzo proszę o podpowiedź.