Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Prosty formularz kontaktowy z IP wpisującego
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
fr@gles
...
markonix
Zmień cytowanie na kod php bo się źle czyta.
Jeśli sypie błędami to je pokaż.

// edit
wstydnis.gif
modern-web
Cytat(markonix @ 28.12.2010, 13:57:15 ) *
Zmień cytowanie na kod php bo się źle czyta.
Jeśli sypie błędami to je pokarz.

pokaż ;]

ad 1. dodaj pole w formularzy (ukryj je lub zablokuj za pomocą html-a lub jak tam chcesz - lepiej ustawić na hidden)
ad 2.
  1. $ip_uzytkownika = "".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."";
  2. echo "<a href=http://en.utrace.de/?query=$ip_uzytkownika>link_do_lokalizacji_ip</a>";

ad 4. sprecyzuj, bo nie rozumiem.
ad 5. sprawdzenie? pod jakim kątem? proszę o szczegóły winksmiley.jpg

Pozdrawiam.
fr@gles
...
modern-web
Pokaż formularz html.
Jasnowidzem nie jestem winksmiley.jpg
fr@gles
...
markonix
Zacznij używać w końcu znaczników PHP / HTML na forum!
Najpierw dajesz w cytat, a potem jako surowy tekst - jeszcze gorzej.

Ad. 4 Zwykle maile i linki są same zmieniane na klikalne elementy w programach pocztowych (przynajmniej tak jest w gMail).
Ad. 5 Uważasz, że nikt przed Tobą nie miał sytuacji gdy musiał dodać WALIDACJE w FORMULARZU i nigdzie w GOOGLE nie znajdziesz nic o WALIDACJI FORMULARZA?
fr@gles
Maila nie mam na GMail i nie będe tam miał, bo mam na hostingu.
U mnie w kliencie pocztowym adresy nie zamieniają sie automatycznie.
Gdybym wiedział jak zmienić swój kod, to nie pisałbym na forum, ale skoro Ty jesteś taką alfą i omegą, to zamiast wymądrzać się czego to nie ma w googlach, to byś pomógł.
Tak, zgadza się. W googlach jest setki podobnych postów i co z tego?
Jeśli chodzi o wklejenie kodu - dzięki za dobrą radę. To był mój pierwszy post i nie wiedziałem, że jest coś takiego, ale to już nie ma znaczenia.
markonix
Żeby zmienić linki na klikalne to je umieszczasz w html <a href="link">anchor</a>...
Ot cała filozofia..

Jeśli nie wiesz jaki zmienić kod to pokaż próby zmiany, a nie surowy formularz i "napiszcie walidacje za mnie".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.