Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysyłanie e-maila co np. 5 sekund
Forum PHP.pl > Forum > PHP
piotr485
Witam, próbuję stworzyć programik do wysyłania e-mailów.

Zauszmy ,że mam w bazie 100 adresów email i wysyłam je za pomocą pętli

1.  
  2. while($r = mysql_fetch_array($zapytanie)) {
  3.  
  4. mail('');
  5.  
  6. //tutaj chciałbym wprowadzić 5 sekund przerwy zanim pętla zostanie powtórzona
  7. }
  8.  
  9.  

Przy uruchomieniu tego skryptu e-maile teoretycznie powinny wysłać się natychmiast, ale z doświadczenia wiem, że niewysyłaną się wszystkie, więc dla bezpieczeństwa chciałbym wprowadzić taką 5 sekundową przerwę w pętli podczas wykonywania skryptu.

Jest to możliwe ?
nospor
sleep(5);

Ale takie rzeczy to się cronem załatwia a nie skryptem, który chodzi non stop
http://forum.nospor.pl/programowanie/php/m...-osob-ft65.html
batman
Cytat(piotr485 @ 28.12.2010, 13:29:47 ) *
Zauszmy
You've made my day biggrin.gif
piotr485
Mam subskrypcję na stronie a w niej ponad 5tys e-maili i problem się pojawia gdy robię wszystko na raz w pętli bo nie wysyła do każdego e-maila.

Ile emaili wysyłać cronem jednocześnie i w jakich odtępach czasowych ? Wysyłać np. po 50 emaili co 5 min czy jak ?

Jak wy rozwiązujecie ten problem ? Właśnie zapuściłem w peli ale widze ze nie doszly te emaile - host moze miec na to jakis limit czy cos - czy dojdą później?
Bags_Bunny
Cytat(piotr485 @ 26.02.2011, 22:36:22 ) *
Ile emaili wysyłać cronem jednocześnie i w jakich odtępach czasowych ? Wysyłać np. po 50 emaili co 5 min czy jak ?

nospor podał Ci adres do strony zawierającej odpowiedzi na te pytania, więc uszanuj jego wkład i zapoznaj się z tym materiałem, Panie "peli".
Pawel_W
a nie możesz wysłać jednego, ale z wieloma odbiorcami? smile.gif
piotr485
no właśnie o to chodzi ,że jeden z wieloma odbiorcami

Nie widzi mi się wysyłanie 50 e-maili co 10 min bo 5 tys. e-maili będzie się wysyłać 23godziny, a gdy będę miał większą bazę będzie jeszcze dłużej - czy sa jakieś metody wysyłania tych e-maili ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.