Mam problem z skryptem do sprawdzania domen. Stronę mam napisaną w utf8 (odrazu zaznaczam że nie chcę zmieniać kodowania strony). Po sprawdzeniu czy domena jest dostępna wyskakują komunikaty z krzakami. Komunikaty są pobierane z zewnętrznego serwera i nie ma możliwości ich zmiany. Co dodać w poniższym formularzu aby były wyświetlane polskie znaki ?
<? /* zamiana znaków z utf do iso */ function utf_to_iso($utf_string) { "'\xC5\x84'","'\xC3\xB3'","'\xC5\x9B'","'\xC5\xBA'","'\xC5\xBC'","'\xC4\x84'", "'\xC4\x86'","'\xC4\x98'","'\xC5\x81'","'\xC5\x83'","'\xC3\x93'","'\xC5\x9A'","'\xC5\xB9'","'\xC5\xBB'"); "\xF3", "\xB6", "\xBC", "\xBF", "\xA1", "\xC6", "\xCA", "\xA3", "\xD1", "\xD3", "\xA6", "\xAC", "\xAF"); } /* komunikacja z serwerem rejestracji domen */ function curl_send_query($addr) { $curl = curl_init ( $addr ); curl_setopt ( $curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); curl_setopt ( $curl, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, 0); if (!$res = curl_exec ( $curl ) ) return curl_error($curl); curl_close ( $curl ); return $res; } class domain { var $addres_check = "https://hrd.pl/registry/domain_check.php?p=81e6da773f739e5436947d32492def45&domain="; /* przeglądarka domen */ function check($domain) { return curl_send_query("{$this->addres_check}$domain"); } /* whois z serwera csp (wymagany jest dostęp do komendy passthru)*/ function whois($domain) { $command = "whois $domain"; if($error == false) { return $shell; } else { return 0; } } } $domain = new domain(); ?> <? /* odpowiedź z whois */ ?> <?=$domain->whois($_POST["whois_domain"])?><?}?> <? /* odpowiedź z whois w kodowaniu ISO-8859-2 */ ?> <?=utf_to_iso($domain->whois($_POST["whois_domain"]))?><?}?> <? /* odpowiedź z przeglądarki */ ?> <?=$domain->check($_POST["check_domain"])?><?}?> <form method="post" action=""> <input type="text" name="whois_domain"/> <input type="submit" name="submit" value="whois"/> </form> <form method="post" action=""> <input type="text" name="check_domain"/> <input type="submit" name="submit" value="check_domain"/> </form>