Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Cena odnowienia domeny
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Darek82
Wczoraj dostałem proforme z domeny.pl na odnowienie jej po roku nie wydaje sie wam 122 zł brutto za duzo? Wiedziałęm że odnowienie jest drozsze niz zakup ale jak czytalem to bylo okolo 40-50 zł.....
CuteOne
Jak kupujesz "Domene za 1zł" to potem masz takie kwiatki smile.gif chociaż w sumie 123 zł [23% vat tongue.gif] to nie są jakieś kolosalne pieniądze za użytkowanie domeny przez 1 rok - kto pamięta jak domeny hostowało się na niemieckich lub francuskich serwerach za 300 zł rocznie?? ^-^
Darek82
No za 10 zł kupiłem, a myslalem zeby to obejsc w ten sposob ze......domena wygasa nie odnawiam jej a kupuje ją od nowa powiedzmy za tydzien za 10 zl ewentualnie w nazwa.pl myslisz ze by to sie udalo? Domena nie jest az tak popularna by ja ktos mial wykupic w tym czasie...
CuteOne
Tak raczej nie idzie ;] to że ty wykupiłeś ją na rok nie znaczy, że Twoja serwerownia, może ją użytkować TYLKO przez rok - innymi słowy będzie stała na serwerowni nieużywana aż do moment gdy ktoś ją kupi

chyba, że się mylę?
wookieb
Jeżeli na domenie będziesz miał jakiś niemały ruch to bardzo szybko znajdą się właściciele dns-ów którzy ją odkupią i wrzucą tam swój katalogowy spam.
A najwyżej potem sprzedadzą.
daros17
Po wygaśnięciu domeny masz 14 dni na jej przedłużenie, po tym czasie trafia do puli. Jeżeli domena ma trochę linków yahoo, PR czy ruch to na pewno jakiś bot/program go przejmie winksmiley.jpg Domeny tanio można kupić w masternet.pl, ovh.pl, dropped.pl i odnowienia są w granicach 40-55 złotych winksmiley.jpg
Darek82
Daros a moge teraz ta moja z domeny.pl przeniesc jakos do tych tanszych wymienionych przez Ciebie? A wogole wiecie skad taka cene sobie wymyslili, czy moze kazdemu za tyle proponuja odnowe...
daros17
tak dla wszystkich tak mają, sam zobacz cennik Za ile dni domena wygasa? Jeżeli powyżej 14 dni to weź od nich kod authinfo, jeżeli możesz i przenieś do innego operatora. Znając życie pewnie w regulaminie mają punkt, że przenieść dopiero można po pierwszym odnowieniu... Najlepiej przenieść do dropped.pl w 5 minut wszystko załatwisz, bo w innych to trzeba wysyłać jakieś pisemka winksmiley.jpg Firma u której masz domenę, nie ma za dobrej w opinii w necie
Darek82
Mam jeszcze miesiac wiec ten kod bym mogl jeszcze pobrac, musze przemyslec to dzieki za rady )
Polisa
Standard... złotówka na początku, a potem płać i płacz. tak działają te giganty. ja do wymienionych rejestratorów dorzucam
  1. http://www.uti.pl/uslugi/domeny
. mam tam dwie domeny i zero problemów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.