Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Licznik odwiedzin ( wejść na strone )
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Cassino
Witam. Poszukuje skrypt może być gotowy.
Taki aby naliczał liczbe odwiedzin strony.
i np w stopce pokazywana była liczba odwiedzin.

Może opierać się na MySQL nie robi mi to żadnej różnicy. poprostu ma być ładnie
naitsabes
Lenistwo ma granice ? A wpisanie w google "licznik odwiedzin" ? ehh dry.gif
sadistic_son
Cytat(Cassino @ 9.01.2011, 22:21:47 ) *
Poszukuje skrypt może być gotowy.
Taki aby naliczał liczbe odwiedzin strony.
i np w stopce pokazywana była liczba odwiedzin.

Może opierać się na MySQL nie robi mi to żadnej różnicy. poprostu ma być ładnie
Ja poszukuję nowego telefonu komórkowego, może być nokia.
Taka aby miała bluetooth.
i np aby obsługiwała protokół sieciowy TCP/IP.

Może opierać się na Symbianie, nie robi mi to żadnej różnicy. po prostu ma działać sprawnie
Cassino
ta, ale wszedzie jest takie coś ze na podstronie jest tak jakby księga gości ze podany jest host, IP, i data/godzina wejścia...
a ja chcę zwykły licznik...
drozdii07
http://lmgtfy.com/?q=licznik+wej%C5%9B%C4%87+na+stron%C4%99
A ja chcę cole i może frytki do tego biggrin.gif
Cassino
super, a może teraz sam wejdziesz sobie i zobaczysz jakie wykazało wyniku?.
prosze przeczytać całość z 1 postu. a nie połowę i wnikac.
sadistic_son
Kolego Cassino, wytłumaczę Ci to możliwie najdokładniej jak potrafię, bo najwidoczniej masz spory problem ze zrozumieniem naszego sarkazmu.

Otóż pisząc posta typu "potrzebuję to i tamto, aby działało tak i srak. Dzięki" nie otrzymasz na tym forum satysfakcjonujących Cię odpowiedzi, chyba że piszesz w dziale Gotowe Rozwiązania. To jest forum php dla ludzi mających problemy z programowaniem, ze swoim kodem, algorytmem lub aplikacjami. Tutaj programiści proszą o pomoc w tym co sami zrobili ale z jakichś powodów nie działa lub aby nakierowano ich na sposób w jaki mają zacząć kodowanie.
Tutaj ludzie pomagają sobie nawzajem ale nie odwalą za Ciebie CALUTKIEJ roboty bo TY POTRZEBUJESZ....
Dwa posty wyżej masz dokładnie pokazane (tak, ten link pokazujący co wpisać w googlach) czego potrzebujesz. Ale jeśli to nadal dla Ciebie za mało to już tłumaczę: ściągnij sobie jakiś gotowy, darmowy skrypt robiący to czego chcesz i zaimplementuj na swojej stronie! Będziesz miał po drodze jakieś problemy - PISZ, na pewno chętnie pomożemy, ale musisz mieć w to wkład własny. Nie umiesz programować w php? Naucz się lub zleć to za pieniądze komuś kto umie, ale nie oczekuj, że napiszesz "potrzebuję... ma tak działać...." i od razu rzesze chętnych do pomocy się ujawniąexclamation.gif exclamation.gif exclamation.gif
sinke
Witam,
Mam taki skrypt odnośnie licznika odwiedzin:
  1. if (isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id']) ) { // Sprawdza identyfikator odbitki.
  2.  
  3. $id = (int) $_GET['id'];
  4.  
  5. require_once ('../db.inc.php');
  6.  
  7. $q = "SELECT odwiedziny FROM ogloszenia WHERE id = $id";
  8. $r = @mysqli_query($link, $q);
  9.  
  10. while($row = mysqli_fetch_array($r, MYSQLI_ASSOC))
  11. {
  12. $odwiedziny = $row['odwiedziny'];
  13. }
  14.  
  15. if(isset($_COOKIE['licznik']))
  16. {
  17. $odwiedzona = $odwiedziny + 1;
  18.  
  19. $q = "UPDATE ogloszenia SET odwiedziny=$odwiedzona WHERE id= $id LIMIT 1";
  20. $r = @mysqli_query($link, $r);
  21. setcookie("licznik", 1, time()+24*60*60);
  22. }
  23. else
  24. {
  25. $odwiedzona = $odwiedziny;
  26. }
  27. echo 'Jestes '.$odwiedzona.' osoba na tej stronie';

ale nie do końca działa...
a mianowicie chodzi o to, że na stronie jest niby okej, że wejście na stronę jest dodane, ale w bazie zapytanie UPDATE nie jest aktualizowane. Na początku pomyślałam, że może to zapytanie jest złe, ale jak wklejam je do phpMyAdmin to działa i w bazie zmienia dany rekord.
Zna może ktoś rozwiązanie na mój problem? smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.