Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekazywanie wartosci URL
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Eldiane
Witam

Moje pytanie dotyczy przekazywania wartości przez zmienną, a dokładniej o konstrukcję

http://localhost/~galaxystar/StronaStartow...39;Eldiane'

głownie chodzi mi o stworzenie strony graczy, jeżeli klikniemy w link z nickiem to otwiera nam się strona mówiąca o statystykach gracza
byłoby miło jakby ktoś naświetlił mi jaką drogą mam podążać i jak zrobić szkielet pliku głownie chodzi mi o jego nazwę, że po kliknięciu na nick plik wypełnia się danymi z bazy na temat gracza, a po kliknięciu na inną osobę dzieje się zupełnie tak samo tylko że strona zostaje wypełniona innymi danymi.

Bo nie wyobrażam sobie tworzenia dla każdego użytkownika podstrony smile.gif
cycofiasz
proste: nick usera znajdzie się w zmiennej $_GET['nick'] , później pobierasz z bazy informacje o użytkowniku z takim nickiem i obrabiasz dane
Eldiane
chyba mnie złe zrozumiałeś, CHCIAŁBYM żeby nick gracza znalazł się w linku, tylko teraz jak to zrobić?

klikam w link i przenosi mnie do podstrony o graczu, tylko jak przekazać jego nick do linku smile.gif

//EDIT

Już rozwiązałem ten problem, wybaczcie za moją głupotę, zamiast przysiąść i przeczytać manual "od ręki" napisałem posta o pomoc... tongue.gif
Zrobiłem to za pomocą konstukcji:

1. <a href=\"walka.php?id=\".$row['gamer_id']."\">".$row['gamer_name']."</a>

natomiast na podstronie:

1. $id = $_GET['id'];
  2. echo $id;

I ładnie wyświetla mi id użytkownika smile.gif

Jak widać w tym przypadku manual nie gryzie ^^
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.